«Η αναδιάταξη των αμερικανικών πυρηνικών όπλων από τη Γερμανία στην Πολωνία θα περιπλέξει τις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ και να κλιμακώσει τις εντάσεις», ανακοίνωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Οι αναφορές της Ζαχάροβα ήρθαν ως απάντηση στη δήλωση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Πολωνία Ζορζέτ Μοσμπάτσερ ότι η Πολωνία θα μπορούσε να πάρει τη θέση της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά το πυρηνικό οπλοστάσιο της συμμαχίας, με τη μετεγκατάσταση των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ από τη Γερμανία στην Πολωνία.
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν ήδη επανειλημμένα προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι η απόφαση των γειτόνων της της Ανατολική Ευρώπης να φιλοξενήσουν στρατηγικά συστήματα που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των συστοιχιών του αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Aegis Ashore, «τους καθιστά στόχους στη στρατηγική πυρηνική αντίδραση της Ρωσίας σε περίπτωση πολέμου».
Το σάιτ realcleardefense.com εκφράζει την Τρίτη την ελπίδα ότι η δήλωση της Μοσμπάτσερ «ήταν απλώς ένα λάθος από έναν πολιτικά διορισμένο αξιωματούχο που δεν είναι εξοικειωμένος με τα θέματα πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ, και δεν αντικατοπτρίζει την επίσημη σκέψη της κυβέρνησης των ΗΠΑ».
«Η μεταφορά πυρηνικών όπλων στην Πολωνία θα ήταν πολύ προβληματική» προειδοποιεί το σάιτ.
(skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επιλογή που πρέπει να κάνει η Δύση απέναντι σε Μόσχα και Πεκίνο
- Αφγανιστάν-Πακιστάν: Νεκροί σε εχθροπραξίες στη μεθόριο των δύο χωρών
- Θεσσαλονίκη: Μια πόλη “ζωντανό μουσείο” – Ιστορία και πολιτισμός συνυπάρχουν με τη σύγχρονη ζωή
- Οι κορυφαίες τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο – Σας βοηθούν να κοιμάστε καλύτερα και να μην αγχώνεστε
- Ηράκλειο: Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα σε μετακινήσεις – Κατολισθήσεις στο ΒΟΑΚ
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγορεί την κυβέρνησή του για την αύξηση του πληθωρισμού
- Hellenic Train: Ανακοίνωση για το χθεσινό περιστατικό που αφορούσε την αμαξοστοιχία 2591 (Θεσσαλονίκη–Λάρισα)
- Βρετανία: “Χιλιομετρικό φόρο” στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μελετά η κυβέρνηση, για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα
- Μακελειό στα Βορίζια: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ
- «Πάγωσαν» Τραμπ και Κένεντι! Άνθρωπος σωριάστηκε ξαφνικά μπροστά στα μάτια τους (video)









