Με την παρουσία ελάχιστων εκπροσώπων από την κοινότητα των Ποντίων της Αυστραλίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, και υπό την αιγίδα της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, η Συντονιστική Επιτροπή για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή στο Άξιον Εστί» της Μελβούρνης.
Μετά το μνημόσυνο, που έγινε για τα θύματα των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας της περιόδου 1911-1923, εκπρόσωποι των σωματείων που αποτελούν την επιτροπή (Ένωση Ποντίων «Παναγία Σουμελά» Whittlesea, Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης «Η Ποντιακή Εστία», Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, Ποντιακός Σύλλογος Μελβούρνης «Ο Εύξεινος Πόντος», Ποντιακή Αδελφότητα «Ο Άγιος Γεώργιος» Δυτικής Αυστραλίας και Ποντιακή Αδελφότητα Τασμανίας) κατέθεσαν στεφάνια –τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις λόγω της πανδημίας– ενώ για τη σημασία της ημέρας μίλησε η πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ρώμα Σιάχου.
Η Συντονιστική Επιτροπή συγκροτήθηκε το 1987 από ποντιακά σωματεία της Μελβούρνης, με σκοπό τη διοργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης και την προώθηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την πολιτειακή και ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας.
(pontosnews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέρος του στρατιωτικού προσωπικού αποχώρησε από αμερικανική βάση στο Κατάρ
- Ολλανδία: Ζευγάρι παντρεύτηκε με γαμήλιους όρκους από το ChatGPT, αλλά… το Δικαστήριο ακύρωσε τον γάμο
- «Καρφιά» των Ρώσων για όσα κάνει ο Τραμπ: «Οι Αμερικανοί είναι αναξιόπιστοι», vid
- Γαλλία: Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις μομφής, βρίσκεται σήμερα η γαλλική κυβέρνηση
- Νέα παρέμβαση Τραμπ: «Το ΝΑΤΟ να πει στους Δανούς να διώξουν τώρα Ρώσους και Κινέζους από τη Γροιλανδία»
- Δύο νεαροί πήγαν σε κλειστό κατάστημα και έκαναν κάτι εντελώς ασυνήθιστο, vid
- Ταϊλάνδη: Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από την πτώση γερανού σε επιβατικό τρένο, vid
- Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Με άθλιες πρακτικές συμπλέει με τη ΝΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου»
- Δεν κρύβονται πλέον: Τα μαύρα πιόνια νικούν τα λευκά! Δείτε τι «ανέβασε» σύμβουλος του Πούτιν – Vid
- Γεραπετρίτης για θανατική ποινή διαδηλωτή: Καλούμε το Ιράν σε αποχή από τέτοια ενέργεια









