Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του Πάρη Κιουρτζίδη, για απαγωγή του στο Χίλτον τον Μάρτιο του 2018, με διώξεις σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και των ανδρών της ασφαλείας του.
Η εισαγγελία πρωτοδικών άσκησε δίωξη για το αδίκημα της παράνομης βίας (πλημμέλημα) σε βάρος των πέντε ανδρών της φρουράς του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, σε βάρος του ίδιου του επιχειρηματία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη βία, αλλά και σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας Αξία, Αντώνη Πίκουλα, για συνέργεια στο αδίκημα.
Οπως είχε καταγγείλει ο Πάρις Κουρτζίδης, το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, έφτασε σε ξενοδοχείο όπου είχε ραντεβού με στενό φίλο του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ προκειμένου να συζητήσουν για ένα δημοσίευμα που αφορούσε υπόθεση του επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τέσσερις άνδρες έκαναν ένα ημικύκλιο ασφαλείας σε μικρή απόσταση από τους δύο άνδρες. Ενας από αυτούς κάθισε πίσω από την πολυθρόνα του Κουρτζίδη και, σύμφωνα με την καταγγελία, του είπε πως τον απειλεί με όπλο και πως κινδυνεύει η ζωή του. Μάλιστα φέρεται να του ανέφερε πως το όπλο έχει σιγαστήρα και πως, αν τον πυροβολήσει, δεν θα φανεί και δεν θα ακουστεί τίποτα.
Ο άνδρας της ασφάλειας του επιχειρηματία, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, διέταξε τον Πάρι Κουρτζίδη να τον ακολουθήσει προκειμένου να πάνε στον χώρο εργασίας του δημοσιογράφου ώστε να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο δημοσίευμα.
Οπως αφηγείται ο δημοσιογράφος, πάντα υπό την απειλή όπλου και έχοντας δίπλα του κάποιους ανθρώπους από το στενό περιβάλλον του επιχειρηματία, οδηγείται στα γραφείο όπου εργάζεται, εκεί όπου τον περιμένουν πάλι οι άνθρωποι ασφαλείας του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ. Πράγματι, ο δημοσιογράφος ανεβαίνει στο γραφείο και συντάσσει τη δεύτερη ανάρτηση με τη συγγνώμη.
Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο Πάρις Κουρτζίδης μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ και καταθέτει όλες τις λεπτομέρειες. Από εκείνη τη στιγμή η Ασφάλεια και η Διεύθυνση του τμήματος Εκβιαστών αναλαμβάνουν δράση και προχωρούν στην έρευνα της υπόθεσης. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι χρειάστηκε η συνδρομή ξένων Αρχών (Μεγάλη Βρετανία) ώστε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο, καθώς, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη της μεγάλης ΠΑΕ με κάποιους από τους «απαγωγείς» του.
με πληροφορίες από το ethnos / photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βανς: Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα χριστιανικό έθνος, vid
- Ελ Σαλβαδόρ: Σε ποινές εκατοντάδων, έως και χιλιάδων ετών καταδικάστηκαν μέλη της Μάρα Σαλβατρούτσα (MS -13)
- Βόλτα με αμάξι στο Ντουμπάι έκανε ο Έλον Μασκ με τον Πρίγκιπα διάδοχο – Η φωτό με τον γιο του
- Σοκαριστική προειδοποίηση στις ΗΠΑ! «Συναγερμός» από πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας
- Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ: Ύποπτος για κλοπή πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη κατά αστυνομικού
- Με συννεφιά, βροχές, καταιγίδες και κρύο ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αυτό είναι το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα! 50 μέτρα ύψος, vid
- Ισραηλινός Υπουργός καλεί τους Εβραίους “να εγκατασταθούν στο Ισράηλ για να γλιτώσουν από τον αντισημιτισμό στη Δύση”
- Αυτό αγόρασαν οι Εσθονοί από την Νότια Κορέα
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Συμβολισμός αποκλεισμός στις σήραγγες των Τεμπών
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ









