για το ολιγοήμερο άνοιγμα των σχολείων «που λήφθηκε με πολιτικά και όχι παιδαγωγικά κριτήρια και οδηγεί σε αντιπαιδαγωγικές ρυθμίσεις και αυταρχική συμπεριφορά», ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.
Στο μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα αναφέρει: «Ανεξαρτήτως αυτών όμως, η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στην τάξη είναι μια πραγματικότητα…Αυτές τις μέρες πήραμε όλοι ένα πολύτιμο μάθημα: πόσο εύκολα μπορεί να απειληθούν η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον, να διαταραχθούν κοινωνικές σχέσεις, ακόμα και κραταιές οικονομίες.
Πόσο σημαντική είναι η συλλογική προσπάθεια μέσα στην οποία ανθίζει η προσωπική ευθύνη, η συνειδητή πειθαρχία, η αλληλεγγύη, η φροντίδα για τους πιο ευάλωτους, η στήριξη με επιπλέον πόρους του δημόσιου συστήματος υγείας, των γιατρών και των νοσηλευτών μας, αλλά και του συνόλου του κοινωνικού κράτους και της Παιδείας.
Οι σχολικές υποδομές και οι πόροι είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις υστερούν. Γι’ αυτό ο καθένας θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του.
Προτεραιότητα να μιλήσουμε με έμφαση, γονείς και δάσκαλοι, για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να τηρούν τα παιδιά στο σχολείο αλλά και επιστρέφοντας στο σπίτι.
Να μην περάσει το μήνυμα ότι επειδή άνοιξαν τα σχολεία ή τα καταστήματα, ο κίνδυνος έχει παρέλθει. Να μην ανοίξει η πόρτα σε μια έξαρση κρουσμάτων που θα μας γυρίσει στο σημείο μηδέν».
Κλείνοντας αναφέρει: «Η περίοδος είναι δύσκολη. Το τέλος, άδηλο. Αλλά μένουμε αισιόδοξοι. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Μένουμε πλάι στο δάσκαλο και το μαθητή και τους στηρίζουμε με όποιο τρόπο περνάει από το χέρι μας. Καλό μάθημα, καλή δουλειά, υγεία και προσοχή!».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Η Δεξιά κηρύσσει τον «πόλεμο» κατά της διεθνιστικής πέμπτης φάλαγγας
- ΥΠΑΜ Ισραήλ: «Η Γάζα καίγεται»
- Σοκ στη Νέα Υόρκη: Παρέσυρε και σκότωσε 16χρονη επειδή τον είχε απορρίψει! video
- Οι ΗΠΑ έπληξαν κι άλλο πλεούμενο με «ναρκωτρομοκράτες», ισχυρίζονται, από τη Βενεζουέλα
- Δίχως σταματημό οι καραβιές με αλλοδαπούς νοτίως της Κρήτης
- Σαν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- ΗΠΑ: Ανάπτυξη της εθνοφρουράς στο Μέμφις! Τι ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Αντιδράσεις θαυμαστών του Κρις Πρατ επειδή …προσεύχεται για τον Τσάρλι Κερκ
- Τουσκ: Εξουδετερώσαμε drone πάνω από κυβερνητικές εγκαταστάσεις, κρατούνται δύο Λευκορώσοι
- Κλιμάκωση: Ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση του Ισραήλ για την κατάληψη της Πόλης της Γάζας
Κύρια Θέματα

















