κεντρώος πρώην διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία τον Νοέμβριο, μελετά το ενδεχόμενο να δαπανήσει τεράστια ποσά για να υποστηρίξει την εκστρατεία του υποψήφιου Τζο Μπάιντεν για να γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, μετέδωσε χθες Παρασκευή το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης σχεδιάζει να διαθέσει πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια υπέρ του Μπάιντεν, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν το ποσό θα πάει απευθείας στις επιτροπές που διεξάγουν τον προεκλογικό αγώνα του πρώην αντιπροέδρου — τις λεγόμενες Super PACs —, στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC) ή σε κάποιον άλλο, ανεξάρτητο φορέα, ανέφερε το δίκτυο, επικαλούμενο πρόσωπα ενημερωμένα για τη συζήτηση που γίνεται.
Ο άλλοτε αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα έχει πρακτικά αναδειχθεί ήδη υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία και θα αναμετρηθεί με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο. Οι εκστρατείες των Μπάιντεν και Τραμπ συγκέντρωσαν η καθεμία χονδρικά 60 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές τον Απρίλιο. Πάντως η ομάδα του Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μεγάλο προβάδισμα ως προς τα διαθέσιμα για τη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας.
Ούτε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Μπάιντεν, ούτε κάποιος εκπρόσωπος του Μπλούμπεργκ απάντησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν τις πληροφορίες για την πιθανή δαπάνη.
Το ποσό που σκοπεύει να διαθέσει ο Μπλούμπεργκ υπέρ του Μπάιντεν είναι χωριστό από αυτό που θα διαθέσει για τις εκστρατείες υποψήφιων των Δημοκρατικών για το Κογκρέσο, σύμφωνα με το CNBC.
Ο Μπλούμπεργκ εγκατέλειψε την κούρσα με έπαθλο το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία τον Μάρτιο και τάχθηκε αμέσως μετά υπέρ του Μπάιντεν.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο