οι οποίοι με αιχμηρές δηλώσεις προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία του ψευδοκράτους στα πεπραγμένα της ανατολικής Μεσογείου.
Ο λεγόμενος «υπουργός Ενέργειας» του ψευδοκράτους, Χασάν Τατσόι, σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, αντιδρά λέγοντας ότι «η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι μια θάλασσα που μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Μην το ξεχνάτε ποτέ», ενώ καταφέρθηκε εναντίον του ελληνικού λόμπι και πάλι (Ελλήνων και Κυπρίων), το οποίο επιδιώκει να αυξήσει την ένταση στην περιοχή.
«Αυτό το καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα και από τα κράτη που προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους. Δεν πρόκειται ποτέ αυτά τα κράτη, ανάμεσά στα οποία η Αίγυπτος, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση στην ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας τα δικαιώματα του τ/κ λαού και της Τουρκίας». Το ερώτημα είναι σαφές, επισημαίνει ο Τ/Κ πολιτικός,
«Τι σκοπεύει η Ε/Κ διοίκηση σύροντας στην περιοχή κράτη που δεν συνεισφέρουν σε τίποτα άλλο παρά στην ένταση; Η Ε/Κ διοίκηση πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με τη βοήθεια κρατών που ενεργούν με αποικιοκρατική αντίληψη.
Εάν η Ε/Κ διοίκηση θεωρεί ότι είναι ισχυρή στην περιοχή με το να ποζάρει σε πολεμικά πλοία κρατών όπως η Γαλλία, κάνει μεγάλο λάθος», υποστήριξε ο Χασάν Τατσόι, ο οποίος φτάνει να προειδοποιεί μάλιστα του Ε/Κ να μην κυνηγούν μάταια όνειρα.
«Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική Μεσόγειο και την Γαλάζια Πατρίδα. Δεν πρόκειται να γίνει καμία υποχώρηση σε αυτό», ανέφερε.
(Από sigmalive – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να αποσύρει την αποστολή του από το Ιράκ, εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Αναφορές για εκρήξεις στην Τεχεράνη ανήμερα της περσικής Πρωτοχρονιάς
- Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή
- Συναγερμός στα Ιεροσόλυμα: Θραύσμα ιρανικού πυραύλου έπεσε κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα, vid
- Ερντογάν: Η τρομοκρατία του Νετανιάχου συνεχίζει να απειλεί την παγκόσμια ειρήνη
- «Σκ@τ@, ω συγγνώμη»: Ξέφυγε η Κάγια Κάλας, vid
- Παρέμβαση της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
- Πέθανε ο Τσακ Νόρις σε ηλικία 86 ετών
- Τραμπ κατά ΝΑΤΟ: «Δειλοί! Χωρίς τις ΗΠΑ, είναι μία “χάρτινη τίγρης”».
- Θεοδωρικάκος: «Ετοιμότητα για νέα μέτρα στήριξης των πολιτών









