Στο τοπίο που διαμορφώνεται στην αγορά και με την απειλή μιας μεγαλύτερης κρίσης προ των πυλών, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να προχωρήσει σε στοχευμένες μειώσεις του ΦΠΑ σε τουρισμό, εστίαση και μεταφορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αναμένεται μείωση του ΦΠΑ, στο 13% από 24% που είναι μέχρι σήμερα σε προϊόντα στην εστίαση, και συγκεκριμένα στον καφέ, τα αναψυκτικά, τα ροφήματα, τους χυμούς και το τσάι.
Παράλληλα, μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% αναμένεται και στα ακτοπλοϊκά αλλά και στα αεροπορικά εισιτήρια.
Σήμερα ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι στο 13%. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA από την πρώτη Ιουνίου αναμένεται να κατέβει στο 12 ή και στο 11%, ενώ υπάρχει και σενάριο για μείωση στο 6%.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στο τέλος διαμονής για τα ξενοδοχεία, το οποίο σήμερα είναι από 50 λεπτά έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση, υπάρχει πρόταση για κατάργηση για τρεις μήνες.
Παράλληλα αναμένεται η κατάργηση ή μείωση της προκαταβολής φόρου.
megatv/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στ. Παπασταύρου: Συναντήσεις στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil για την ταχεία υλοποίηση των συμφωνιών
- Έβρος: Εννέα μαυρόγυπες νεκροί σε σύνολο 12 δηλητηριασμένων στη Δαδιά
- Και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κλειστές αύριο Δευτέρα στη Λέσβο
- Θεσσαλονίκη-34ο Money Show: Ο οδικός χάρτης του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο ημεριδας
- Έφτιαξαν το πρώτο παγκόσμιο…”εικονικό τρένο” και το βίντεο έγινε viral
- Αγριεύουν τα πράγματα: Ο Νετανιάχου καλεί την Ευρώπη να μπει στον πόλεμο
- Επίθεση Κ. Τσουκαλά στον πρωθυπουργό για για προστασία της πρώτης κατοικίας και funds
- Συγχαρητήρια του Κων. Τασούλα στον Εμμανουήλ Καραλή για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου
- Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα “μαμούθ” σε 17χρονο οδηγό μηχανής – Συνελήφθη στη Χαλάστρα μετά από επεισοδιακή καταδίωξη
- Χαμός στους Αμπελόκηπους: Συνελήφθη μεθυσμένη οδηγός που τράκαρε 14 σταθμευμένα οχήματα









