Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 12 Μαΐου, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια των νοσοκομείων, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Στόχος της κινητοποίησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, είναι η ανάδειξη «των χρόνιων παθογενειών του συστήματος και των μειζόνων εργασιακών αιτημάτων των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων».
Επίσης, η Ομοσπονδία σημειώνει πως πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας «τώρα που οι πάντες έχουν αντιληφθεί τη σημασία του».
«Το σημερινό ύψος των Δημόσιων Δαπανών (4,7% του ΑΕΠ) συγκρίνεται μόνο με τριτοκοσμικές χώρες. Η Δημόσια Υγεία θα φτιάξει μόνο με τη σταδιακή αύξησή του στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7,5% ΑΕΠ)» προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.
Ακόμη, όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, χρειάζεται ετήσιο πρόγραμμα μόνιμων προσλήψεων 3.000-4.000 ανά έτος, ώστε να καλύπτεται το κενό των 1.500 αποχωρήσεων που προκύπτουν ετησίως, ζητώντας ταυτόχρονα άμεση αύξηση των μισθών, νυχτερινών και αργιών, καθώς «ο νεοδιόριστος νοσηλευτής λαμβάνει 650 ευρώ τον μήνα και η νυκτερινή εργασία αμείβεται προς ½ ευρώ την ώρα, είναι κοροϊδία».
«Δεν είναι δυνατόν να μην έχει χορηγηθεί το έκτακτο βοήθημα στους Προνοιακούς υπαλλήλους που βρίσκονται σε επιφυλακή για αποφυγή κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς επίσης και σε φορείς του υπουργείου Υγείας με σημαντικό ρόλο όπως ΕΚΑ και Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής. Στηρίζουμε τη Δημόσια Υγεία και την αξιοπρέπειά μας.
Την Τρίτη 12 Μάη οργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια των νοσοκομείων σε ώρες που θα αποφασίσουν τα Δ.Σ. των Σωματείων. Έχουμε φωνή που θα ακουστεί και μέσα από τις μάσκες μας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο
- Μητσοτάκης για συμφωνία με Chevron: «Μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας»
- Η υπέρκομψη Μελάνια παρέδωσε μαθήματα στυλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε βίντεο
- Μητσοτάκης: Αυτό είπε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
- Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες ΣΑΕΚ
- Γροιλανδία: Η Δανία δεν προσκάλεσε τις ΗΠΑ στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη
- Εκτίμηση «βόμβα»: Ο ΟΗΕ θα μπορούσε να εξουσιοδοτήσει «στρατιωτική δράση» για την Γάζα;
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 22 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων