Η Ρωσία είναι “ανίκητη” όταν είναι ενωμένη, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του με την ευκαιρία της 75ης επετείου από το τέλος το Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, οι εκδηλώσεις για την οποία ήταν πολύ περιορισμένες λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
“Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι είμαστε ανίκητοι όταν είμαστε ενωμένοι”, τόνισε ο Πούτιν στο σύντομο διάγγελμά του προς τους Ρώσους από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη σκιά του Κρεμλίνου.
Στην ομιλία του αυτή ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκανε καμία άμεση αναφορά στην επιδημία του κορωνοϊού εξαιτίας της οποίας χρειάστηκε να ακυρωθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιούνταν σήμερα ενώπιον του ίδιου και ξένων ηγετών.
Ο Πούτιν υποσχέθηκε για μία ακόμη φορά ότι η χώρα θα τιμήσει αργότερα “με τον προσήκοντα τρόπο” τη νίκη των Σοβιετικών έναντι των ναζί.
Ο Ρώσος πρόεδρος απέτισε φόρο τιμής στους περίπου 27 εκατομμύρια νεκρούς Σοβιετικούς του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και στους βετεράνους.
“Έσωσαν την πατρίδα μας, τη ζωή των επόμενων γενιών, απελευθέρωσαν την Ευρώπη, υπερασπίστηκαν τον κόσμο”, υπογράμμισε. “Οι βετεράνοι μας πολέμησαν για τη ζωή ενάντια στον θάνατο, η αλληλεγγύη τους και η αποφασιστικότητά τους θα παραμείνουν για πάντα παραδείγματα για εμάς”, πρόσθεσε.
“Υποκλινόμαστε στη μνήμη αυτών που δεν επέστρεψαν από τον πόλεμο”, επεσήμανε προτού τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
Πριν εκφωνήσει την ομιλία του γονάτισε μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κατέθεσε στεφάνι. Γύρω του στρατιώτες παρέμειναν σε απόσταση από τον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος παραμένει κλεισμένος στην κατοικία του σε προάστιο της Μόσχας εδώ και εβδομάδες.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης