Δίχως να κατονομάζει τις πηγές του, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μετέδωσε σήμερα ότι η υπηρεσία κατασκοπείας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (GRU) φέρεται να απέκτησε πολλά emails από το εκλογικό γραφείο της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, ύστερα από επίθεση χάκερ το 2015.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα και όπως αναφέρει το Reuters, η ομοσπονδιακή αστυνομία και η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας στον κυβερνοχώρο μπόρεσαν να αναπαραστήσουν εν μέρει την επίθεση και διαπίστωσαν ότι στο στόχαστρο είχαν βρεθεί δύο διευθύνσεις email του γραφείου της Μέρκελ.
Περιείχαν αλληλογραφία μέσω email από το 2012 έως το 2015 και το Der Spiegel μετέδωσε ότι οι χάκερ φαίνεται ότι κατάφεραν να αντιγράψουν τα μηνύματα email σε άλλον υπολογιστή και από τις δύο διευθύνσεις.
Η γερμανική Βουλή ανακάλυψε ότι τα συστήματά της είχαν παραβιαστεί τον Μάιο του 2015 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εισβολές συνεχίζονταν τουλάχιστον από τις αρχές του ίδιου έτους. Ήταν, ωστόσο, αδύνατο να προσδιοριστεί ποιες πληροφορίες είχαν κλαπεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει τη Ρωσία ότι πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέσεις εναντίον άλλων χωρών, με τη Μόσχα να αρνείται συνεχώς τους ισχυρισμούς.
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας είχε προειδοποιήσει τον Οκτώβριο ότι οι διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και άλλοι κακόβουλοι δράστες έχουν την ικανότητα να «παραποιήσουν» τις κυβερνοεπιθέσεις έτσι ώστε να φαίνεται ότι έχουν διεπράχθη από συγκεκριμένα κράτη.
(Sputniknews – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τα διυλιστήρια να αυξήσουν την παραγωγή τους “προσωρινά”
- Απάντηση Φάμελλου σε Ανδρουλάκη για συμμετοχή στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
- Κατεδάφιση ακατάλληλου σχολικού κτιρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Τι θα ανεγερθεί στη θέση του
- Διάψευση έρχεται από το Ιράν: «Δεν έχουν διεξαχθεί διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ»
- “Ευγνώμων” ο καγκελάριος της Γερμανίας για την αναβολή των επιθέσεων σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο Ιράν
- Αλ. Σδούκου: Η κοινωνική συνοχή, πρώτο μας μέλημα
- Ο Στάρμερ χαιρέτισε τις αναφορές για συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν
- Κρεμλίνο: Παρακολουθούμε τις αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με το Ιράν
- Οι αναταράξεις στις αγορές είναι προσωρινές, δηλώνει, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας
- Ισραηλινός Υπουργός ζητάει την προσάρτηση του νότιου Λιβάνου









