Τον διορισμό του Τζέιμς Στόρι ως πρέσβη των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε την Τετάρτη (06/05, τοπική ώρα) ο Λευκός Οίκος ύστερα από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.
Ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση επισημαίνεται το εξής:
«Σήμερα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διορίσει το ακόλουθο άτομο σε μια βασική θέση στη διοίκησή του: τον Τζέιμς Μπρόουαρντ Στόρι, της Νότιας Καρολίνας, ως έκτακτο πρέσβη και πληρεξούσιο των ΗΠΑ στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας».
Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά την έναρξη επιχείρησης για την ανατροπή του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο από ομάδα μισθοφόρων των ΗΠΑ, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπήκοος, Λουκ Ντένμαν, που εργάζεται για τη Silvercorp και τέθηκε υπό κράτηση στη Βενεζουέλα, καθώς δήλωσε -κατά τη διάρκεια ανακριτικής διαδικασίας- ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είχαν λάβει εντολή να αναλάβουν τον έλεγχο του αεροδρομίου του Καράκας και να το ελέγξουν έως ότου ο Μαδούρο μεταφερθεί στις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ωστόσο, αρνήθηκε τη σύνδεση της με τους μισθοφόρους.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τον ηγέτη της Αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Από την πλευρά του, ο Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τον Γκουαϊδό ότι συνεργάζονται για την ανατροπή της κυβέρνησής του και την κατάσχεση των φυσικών πόρων της χώρας.
(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσία: Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις εχθρικές ενέργειες 56 κρατών
- Ουκρανικό ζήτημα: Ποιός είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τελικά;
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα









