Κύριε Υπουργέ,
είμαι σίγουρος ότι όπως οι προκάτοχοί σας, έτσι και εσείς, έχετε δίπλα σας ικανά στελέχη με την ιδιότητα των συμβούλων, αλλά υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που θα επιθυμούσα να ελέγξετε.
Στη βάση της Νέας Αγχιάλου, εδρεύει η 111ΠΜ.
Σήμερα στην 111ΠΜ ανήκουν η 330Μ με F-16 C/D BLK 30, η 341Μ με F-16 C/D BLK 50 και η 347Μ με F-16 C/D BLK 50. Επίσης λειτουργεί το Σμήνος Μετεκπαίδευσης F-16 και το FLIGHT SIMULATOR των F-16 C/D BLK 30 και BLK 50. (πηγή)
Περίπου, κατά περίπτωση, πάνω από 60 μαχητικά συγκεντρωμένα σε ένα αεροδρόμιο, μαζί με όλα όσα απαιτούνται για να επιχειρούν. Σε περίπτωση ξαφνικής εμπλοκής, τουρκικοί πύραυλοι πρώτου πλήγματος, θα μπορούσαν να πλήξουν τους διαδρόμους απογείωσης και να καθηλώσουν τα μαχητικά μας στο έδαφος καθιστώντας τα sitting ducks. Η διασπορά τους επομένως επιβάλλεται όχι μόνο κατά περίπτωση, αλλά μέσω της πάγιας διασποράς των Μοιρών της 111ΠΜ.
Κατανοώ, ότι το κόστος (όλα σε ένα συμμαζεμένα) λειτουργίας είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά τα μαχητικά μας πρέπει να μπορούν να απογειωθούν, για να κάνουν οι πιλότοι μας “τα μαγικά τους”.
Ότι βρίσκεται συγκεντρωμένο στο έδαφος κινδυνεύει, αφού καμία αντιαεροπορική άμυνα δεν σταμάτησε ποτέ στην ιστορία, την ξαφνική και απροειδοποίητη επίθεση ενός αποφασισμένου αντιπάλου, που επέβαλε “κορεσμό πυρός”.
Μετά τιμής
Λιακόπουλος Δημοσθένης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό θα πει «κάψιμο»! Παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια στους -31 βαθμούς, vid
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Tα μπλόκα και τα πείσματα δεν ωφελούν ούτε τους αγρότες ούτε την κοινωνία
- Χαμός στην Ευρώπη που δίνει 90δις στον Ζελένσκι αλλά αφήνει τους αγρότες να πεινάνε – Video
- «Τσουνάμι πάγου» σαρώνει παγωμένο ποτάμι στη Ρωσία – Δείτε το σπάνιο βίντεο
- Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής για να κρύψει τις ευθύνες της
- Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και στα τελωνεία
- ΑΑΔΕ: QR Code και Barcode για εύκολες και γρήγορες πληρωμές οφειλών
- Γιατί ο Τζιμ Κάρεϊ παραλίγο να παραιτηθεί από το “Γκριντς” και να επιστρέψει μισθό 20 εκατομ. δολαρίων
- Θεοδωρικάκος: Εθνική στρατηγική για τους ημιαγωγούς
- Τρομερός μπόμπιρας εντυπωσιάζει στις ικανότητές του στο Kung Fu! vid









