Ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την επιδημιολογική μελέτη του κορωνοϊού, υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το πρότζεκ είναι ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και συμμετέχουν 10 φορείς: Έξι ερευνητικά κέντρα και τέσσερα Πανεπιστήμια.
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, χαρακτήρισε «εμβηλματική» τη συγκεκριμένη δράση.
«Η έρευνα θα επιχειρήσει να απαντήσει σε τέσσερα θέματα: Στην αύξηση των τεστ αντισωμάτων στον ελληνικό πληθυσμό, στον γενετικό έλεγχο του κορωνοϊού, στο τι συμβάλλει στην εξάπλωση του ιού αλλά και μια μελέτη για χαρακτηριστικά του ελληνικού πληθυσμού απέναντι στον κορωνοϊό. Είναι μια έρευνα τα στοιχεία της οποίας θα συμβάλλουν διεθνώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως εκ τούτου, ο κ. Δήμας εξήρε τη σημασία της έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς «μέσω αυτής οι ειδικοί θα δώσουν τη λύση έναντι του κορωνοϊού».
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι προσεχώς, η Βουλή θα ψηφίσει φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις καινοτόμες.
«Ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους ως κυβέρνηση είναι να δούμε πώς θα επαναπατρίσουμε νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες» σημείωσε σχετικά.
megatv.com / photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















