Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως η χώρα εκτόξευσε σε τροχιά τον πρώτο στρατιωτικό της δορυφόρο.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν πως για την εκτόξευση του δορυφόρου «Noor» χρησιμοποιήθηκε ένας εγχώριας κατασκευής πύραυλος. Ωστόσο δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.
Η εκτόξευση έλαβε χώρα εν μέσω μιας περιόδου υψηλών εντάσεων με τις ΗΠΑ σχετικά με το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, μήνες μετά τον φόνο του κορυφαίου Ιρανού στρατιωτικού Κασέμ Σουλεϊμανί σε πλήγμα αμερικανικού drone στη Βαγδάτη, τον Ιανουάριο.
«Ο πρώτος στρατιωτικός δορυφόρος του Ιράν, Noor, εκτοξεύτηκε το πρωί από το κεντρικό Ιράν…η εκτόξευση ήταν επιτυχής και ο δορυφόρος τέθηκε σε τροχιά» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Φρουρών της Επανάστασης, ο δορυφόρος είναι σε τροχιά σε ύψος 425 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης.
Από Ναυτεμπορική, ΦΩΤΟ unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Θεμιστοκλέους: «Στόχος μας η ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά μέσα στους επόμενους μήνες»
- Οι ΗΠΑ κατέλαβαν ακόμα ένα τάνκερ στην Καραϊβική
- Ν. Παναγιωτόπουλος για ν/σ Ενόπλων Δυνάμεων: “Η ένταση των διαμαρτυριών πρέπει να μας προβληματίσουν”
- Η… δυστοπική «πλάκα» του Τραμπ με το 6G, vid
- Νέο σφυροκόπημα στο Λίβανο, vid
- Ν. Ανδρουλάκης – Πτολεμαΐδα: «Ο τρόπος που γίνεται η απολιγνιτοποίηση από τη ΝΔ, από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα»
- Σύμβουλος Πούτιν σε Κάλας: Θα έπρεπε να ξέρεις πως δεν αναχαιτίζεται ο Oreshnik
- Συνέβη κι αυτό! Ελάφι πήγε να… καταρρίψει drone-καμικάζι, vid
- Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Για ποιούς αγρότες σχηματίστηκε δικογραφία
- Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις: Συμβουλές για ασφαλείς αγορές – Τι ισχύει για stock/outlet καταστήματα









