Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως η χώρα εκτόξευσε σε τροχιά τον πρώτο στρατιωτικό της δορυφόρο.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν πως για την εκτόξευση του δορυφόρου «Noor» χρησιμοποιήθηκε ένας εγχώριας κατασκευής πύραυλος. Ωστόσο δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.
Η εκτόξευση έλαβε χώρα εν μέσω μιας περιόδου υψηλών εντάσεων με τις ΗΠΑ σχετικά με το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, μήνες μετά τον φόνο του κορυφαίου Ιρανού στρατιωτικού Κασέμ Σουλεϊμανί σε πλήγμα αμερικανικού drone στη Βαγδάτη, τον Ιανουάριο.
«Ο πρώτος στρατιωτικός δορυφόρος του Ιράν, Noor, εκτοξεύτηκε το πρωί από το κεντρικό Ιράν…η εκτόξευση ήταν επιτυχής και ο δορυφόρος τέθηκε σε τροχιά» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Φρουρών της Επανάστασης, ο δορυφόρος είναι σε τροχιά σε ύψος 425 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης.
Από Ναυτεμπορική, ΦΩΤΟ unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβέρνηση για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κανονικά οι πληρωμές του Νοεμβρίου»
- Γάζα: Τι φέρεται να πρότεινε η Αίγυπτος για τους μαχητές της Χαμάς
- Κίνδυνος να καταρρεύσει μέχρι το τέλος της χρονιάς ακόμα μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση
- Κρήτη: Ακόμα μία σύλληψη για το μακελειό στα Βορίζια
- Super League: Έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών μετά τη δημόσια καταγγελία ξένου ποδοσφαιριστή
- Στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο σφυροκοπά το Ισραήλ
- Τέλος εποχής για τους διεθνιστές στις ΗΠΑ: Αποσύρεται από την πολιτική η Πελόζι, vid
- ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή της τρίτης δόσης του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου για το 2025
- Παπαστεργίου: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει περιφερειακός κόμβος για την τεχνητή νοημοσύνη
- «Να… αντισταθούμε στη Ρωσία»: Ρεσιτάλ από Μητσοτάκη και Κάλας!









