«Κάνουμε τώρα ένα πρώτο βήμα και παίρνουμε 50 ασυνόδευτα παιδιά, μπορώ όμως να πω από τώρα ότι δεν θα είναι και το τελευταίο. Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε συνολικά μέχρι 350 παιδιά» δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο ελληνικό υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο.
Παράλληλα, ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών προέτρεψε τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία. «Η Γερμανία τόνιζε πάντα μαζί με άλλα εννέα κράτη της ΕΕ και τους Έλληνες συναδέλφους μας ότι αναζητούμε μια ευρωπαϊκή λύση για τα ελληνικά νησιά. Το Λουξεμβούργο και η Γερμανία προχώρησαν στο πρώτο βήμα. Πρέπει όμως ν΄ ακολουθήσουν κι άλλα βήματα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους φίλους μας, που θέλουν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και προτρέπουμε τα υπόλοιπα κράτη, πράγμα που κάνω και τώρα, να σχεδιάσουν τώρα το δεύτερο βήμα και να το υλοποιήσουν μετά την πανδημία του κορωνοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αξιωματούχος.
«Η Ελλάδα επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια»
Εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, ο Γερμανός υφυπουργός διαμήνυσε ότι η διαπραγμάτευση για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης, με έμφαση στους νέους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου για το άσυλο, θα αποτελέσει προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ειδικότερα, επισήμανε ότι αυτό που επιδιώκει η Γερμανία είναι μια αποσυμφόρηση των κρατών στα εξωτερικά σύνορα, «μια αποσυμφόρηση της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας στο μεταναστευτικό», όπως διευκρίνισε και προσέθεσε: «Η Ελλάδα επιβαρύνθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια κι εμείς χρειαζόμαστε ισχυρά εξωτερικά σύνορα, πράγμα που αποτελεί πυλώνα του νέου δικαίου του ασύλου».
«Εξαιρετική δουλειά της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά σύνορα»
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας εξήρε το έργο της Ελλάδας αναφορικά με τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο.
«Ένα κράτος μπορεί να διασφαλίζει τα εξωτερικά σύνορα, το έδειξαν τα γεγονότα στον ποταμό Έβρο πριν από τέσσερις εβδομάδες. Εδώ η Ελλάδα επέδειξε εξαιρετικό έργο αναφορικά με τη φύλαξη των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων» υπογράμμισε καταληκτικά ο Χέλμουτ Τάιχμαν.
(iefimerida – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H “Πανδώρα” της NASA εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα – Ποια θα είναι η αποστολή της τον επόμενο χρόνο, vid
- Η ατρόμητη γυναίκα που έχει πέσει 23.000 φορές με αλεξίπτωτο – Βίντεο με το άλμα από το Μπουρτζ Χαλίφα
- Πρώτη συνεδρίαση του νέου Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου
- Κυβερνητικά στελέχη: Δύο συναντήσεις θα έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους αγρότες
- ΚΥΣΕΑ: Νέες τοποθέτηση αντιστράτηγων, αντιναυάρχων και αντιπτέραρχων
- Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω ψύχους και χιονόπτωσης
- Το παλαιότερο δηλητήριο βέλους στον κόσμο εντοπίστηκε σε βλήματα 60.000 ετών στη Νότια Αφρική
- Κράτη περιμένουν παρεμβάσεις των BRICS μετά τα όσα συμβαίνουν με τις ΗΠΑ
- Σ.Φάμελλος: Επικίνδυνη η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου
- ΥΠΕΞ Κούβας σε ΗΠΑ: Έχουμε δικαίωμα να εισάγουμε καύσιμα από οποιαδήποτε χώρα που επιθυμεί να τα εξάγει









