«Κάνουμε τώρα ένα πρώτο βήμα και παίρνουμε 50 ασυνόδευτα παιδιά, μπορώ όμως να πω από τώρα ότι δεν θα είναι και το τελευταίο. Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε συνολικά μέχρι 350 παιδιά» δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο ελληνικό υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο.
Παράλληλα, ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών προέτρεψε τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία. «Η Γερμανία τόνιζε πάντα μαζί με άλλα εννέα κράτη της ΕΕ και τους Έλληνες συναδέλφους μας ότι αναζητούμε μια ευρωπαϊκή λύση για τα ελληνικά νησιά. Το Λουξεμβούργο και η Γερμανία προχώρησαν στο πρώτο βήμα. Πρέπει όμως ν΄ ακολουθήσουν κι άλλα βήματα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους φίλους μας, που θέλουν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και προτρέπουμε τα υπόλοιπα κράτη, πράγμα που κάνω και τώρα, να σχεδιάσουν τώρα το δεύτερο βήμα και να το υλοποιήσουν μετά την πανδημία του κορωνοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αξιωματούχος.
«Η Ελλάδα επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια»
Εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, ο Γερμανός υφυπουργός διαμήνυσε ότι η διαπραγμάτευση για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης, με έμφαση στους νέους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου για το άσυλο, θα αποτελέσει προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ειδικότερα, επισήμανε ότι αυτό που επιδιώκει η Γερμανία είναι μια αποσυμφόρηση των κρατών στα εξωτερικά σύνορα, «μια αποσυμφόρηση της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας στο μεταναστευτικό», όπως διευκρίνισε και προσέθεσε: «Η Ελλάδα επιβαρύνθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια κι εμείς χρειαζόμαστε ισχυρά εξωτερικά σύνορα, πράγμα που αποτελεί πυλώνα του νέου δικαίου του ασύλου».
«Εξαιρετική δουλειά της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά σύνορα»
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας εξήρε το έργο της Ελλάδας αναφορικά με τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο.
«Ένα κράτος μπορεί να διασφαλίζει τα εξωτερικά σύνορα, το έδειξαν τα γεγονότα στον ποταμό Έβρο πριν από τέσσερις εβδομάδες. Εδώ η Ελλάδα επέδειξε εξαιρετικό έργο αναφορικά με τη φύλαξη των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων» υπογράμμισε καταληκτικά ο Χέλμουτ Τάιχμαν.
(iefimerida – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος των drones: Εκεί όπου η Δύση πλέον υστερεί μπροστά σε Ρωσία και Κίνα
- Το αφήγημα περί ρωσικής κατάρρευσης έχει καταρριφθεί
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
Κύρια Θέματα

















