Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών ειδών στον κόσμο, η εταιρεία Adidas θα πάρει δάνειο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε ένα κοινοπρακτικό δάνειο ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων αναλογούν στην αναπτυξιακή τράπεζα KfW 2,4 δισεκατομμύρια, ανακοίνωσε η Adidas. Τα υπόλοιπα 600 εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται περισσότερες από επτά τράπεζες.
Λόγω του κλεισίματος καταστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της εξαιρετικά κερδοφόρας εταιρείας έχουν καταρρεύσει. Μόνο στην Κίνα, η Adidas έχει απώλειες έως και ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Σε αντάλλαγμα για το δημόσιο δάνειο, η Adidas πρέπει να διαγράψει το μέρισμα όσο διαρκεί το δάνειο. Θα ανασταλεί επίσης η επαναγορά μετοχών και το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραιτηθεί από όλα τα μπόνους για φέτος. Αυτά συνήθως αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα του μισθού.
Πηγή: de.reuters / photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στη Χαλκίδα: Νεκρός νεαρός άνδρας που έπεσε από την Υψηλή Γέφυρα
- ΠΑΣΟΚ: Τιμάμε την παρακαταθήκη του Κώστα Σημίτη και εμπνεόμαστε από το έργο του
- Όταν ο εκχιονισμός έχει και… παράπλευρες απώλειες! Video
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά από Δευτέρα η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας – Προχωρά και η πλατεία Δημοκρατίας
- Θεοφάνεια 2026: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της τελετής Aγιασμού των υδάτων στον Πειραιά
- Σέρβος πρόεδρος: «Το διεθνές δίκαιο έχει πάψει να υπάρχει»
- Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη δυτ. Θεσσαλία – Συντονίζουν τις επόμενες δράσεις
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας στον κόμβο του Σταυρού
- Ποιά ευρωπαϊκή χώρα προηγείται στην κούρσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
- O πρώτος τόνος της χρονιάς πουλήθηκε σε τιμή Ρεκόρ στην Ιχθυαγορά του Τόκιο! BINTEO









