Συμφωνία κυβέρνησης και Εκκλησίας για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από το Ισραήλ

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί κανονικά στην Ελλάδα και η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την Εκκλησία, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Η κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με την Εκκλησία για το Άγιο Φως και τη μεταφορά του στην Ελλάδα από το Ισραήλ, όπως δήλωσε, σήμερα, Μ. Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει κάνει τις επαφές με Ισραήλ, ενώ βρίσκεται και σε συνεννόηση με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

«Για το Άγιο Φως είμαστε σε συμφωνία με την Εκκλησία για το τι πρόκειται να γίνει. Είμαστε σε συνεννόηση. Έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεργασίες του υπουργείο Εξωτερικών με το Ισραήλ, υπάρχει συνεννόηση με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, επομένως δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα», δήλωσε.
Ο κ. Πέτσας είχε αναφερθεί εξάλλου στο θέμα με το Άγιο Φως και την προηγούμενη βδομάδα, τονίζοντας ότι έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά του στην Ελλάδα.



«Έχουμε εξασφαλίσει ότι θα γίνει μεταφορά του στην Ελλάδα και ανά την επικράτεια», είχε δηλώσει.
Εγκώμια Πέτσα για τη στάση της Εκκλησίας και τα μέτρα για το Πάσχα
Αναφερθείς στα μέτρα για την τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών φέτος το Πάσχα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η στάση της Εκκλησίας είναι υπεύθυνη και σοβαρή.


«Η στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν υπεύθυνη, σοβαρή, ξεκάθαρη και επομένως όλοι γνωρίζουν ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Είναι ξεκάθαρο ότι μεμονωμένα περιστατικά τα αποδοκιμάζουμε. Οι εκκλησίες μας θα είναι κλειστές. Δεν πάμε στο χωριό μας, δεν ψήνουμε στις αυλές μας, δεν πάμε στις εκκλησιές μας», τόνισε.
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι «αστυνομοκρατούμενο κράτος» αλλά βασίζεται στην πειθώ.

«Δεν είμαστε αστυνομοκρατούμενο κράτος. Βασιζόμαστε στην πειθώ. Ο πολίτης καταλαβαίνει πως ζούμε κάτι πρωτοφανές, μία κατάσταση που δεν έχουμε ξαναζήσει. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι είμαστε σε ένα διαφορετικό πλαίσιο σήμερα. Δεν θα κάνουμε φέτος αυτά που κάναμε κάθε χρόνο. Δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας, δυστυχώς. Δεν δοκιμάζεται, όμως, η πίστη μας. Δοκιμάζεται η ατομική μας υπευθυνότητα και η συλλογική μας ωριμότητα», παρατήρησε.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί