Έλληνες της Μελβούρνης πήραν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν ομογενείς που βρίσκονται με προσωρινή βίζα και τώρα έχασαν τις εργασίες τους λόγω του κορονοϊού.
Στην ευαισθητοποίηση των ομογενών συνέβαλαν τα δημοσιεύματα του «Νέου Κόσμου» που ανακίνησε το όλο θέμα προς κάθε κατεύθυνση. Για την ώρα, πάντως, η κυβέρνηση κάνει ελάχιστες παραχωρήσεις, όπως γράφουμε σε άλλη στήλη.
Στην ανακοίνωσή τους, οι ομογενείς που πήραν την πρωτοβουλία τονίζουν:
«Αγαπητοί μας συμπάροικοι, συμπατριώτες, μέσα από δημοσιεύματα της παροικιακής εφημερίδας ‘Νέος Κόσμος’, αλλά και ιδιαίτερες αναφορές των ραδιοφωνικών παραγωγών και των αμέτρητων τηλεφωνικών παρεμβάσεων ακροατών του ραδιοφωνικού σταθμού ΡΥΘΜΟΣ, ήρθε στην επιφάνεια το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα διαβίωσης που αρχίζουν και αντιμετωπίζουν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τα άτομα συμπατριώτες μας που βρίσκονται εδώ με φοιτητική ή προσωρινή βίζα (ή κάποιου άλλου τύπου βίζα) και που δεν δικαιούνται κρατική βοήθεια.
Διαβάζοντας, ακούγοντας και διαπιστώνοντας και εμείς οι ίδιοι το πρόβλημα αυτό, αποφασίσαμε μια μικρή ομάδα ατόμων, να δημιουργήσουμε ένα «έκτακτο κοινωνικό παντοπωλείο» συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για να τα διαθέσουμε σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη…
Γι’ αυτό, παίρνουμε το θάρρος να ζητήσουμε τη βοήθειά σας, και να προσφέρετε και εσείς όπως μπορείτε (ΟΧΙ χρηματικά, αλλά με τρόφιμα) σε αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης.
Επίσης, εάν γνωρίζετε συμπατριώτες μας κατόχους προσωρινής βίζας, που χρειάζονται βοήθεια, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Μαζί θα θέλαμε να βοηθήσουν και οι επιχειρήσεις τροφίμων.
Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι καθαρά ιδιωτική και εθελοντική και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το γρηγορότερο η ενέργεια και προσπάθειά μας αυτή θα στεγαστεί και θα ενσωματωθεί υπό την αιγίδα της οργανωμένης παροικίας, γιατί μόνο ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ και μόνο οργανωμένες και συλλογικές προσπάθειες φέρνουν αποτελέσματα.
Σας ευχαριστούμε πολύ.
Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος», ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης