τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος μιλώντας για την πανδημία στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Δημήτρη Οικονόμου.
Χαρακτήρισε «φάρμακο» για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων την ψυχραιμία, τη σοβαρότητα και τον ρεαλισμό.
Για την κεκλεισμένων των θυρών Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι ακόμη κι ένας ερημίτης μπορεί να τελεί τη Θεία Λειτουργία, να προσεύχεται και αυτό να αφορά όλο τον κόσμο.
«Βεβαίως γίνεται η Θεία Λειτουργία και θα γίνεται όπως πήραμε την απόφαση κεκλεισμένων των θυρών, αλλά αυτό δεν μας αποκλείει να ανοίγουμε τις πόρτες των ανθρώπων και τις καρδιές τους και να έχουμε μια ζωντανή επικοινωνία μαζί τους για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα», σημείωσε.
Για τα μεμονωμένα περιστατικά με συγκεντρωμένους σε κάποιους ναούς, είπε ότι εδώ και 20 ημέρες οι ναοί είναι κλειστοί, ένας μόνο ναός μεταδίδει μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ακόμη και το Άγιον Όρος έχει κλείσει για προσκυνητές «κι όμως έδειξαν σοβαρότητα και ψυχραιμία οι χριστιανοί που έχουν σχέση με την Εκκλησία».
«Τώρα αν υπάρχουν και μερικοί όπως έγινε τώρα μέσα στις 20 ημέρες… δεν είχαμε τέτοιες περιπτώσεις και δεν ξέρω ποια σχέση έχουν εσωτερική και ζωντανή με την εκκλησία», σημείωσε.
(skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναφορές για πλήγματα με βρετανικούς πυραύλους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, vid
- Τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
- Ζαχάροβα: Οι λαοί της Ευρώπης κουράστηκαν να δίνουν τα λεφτά τους στον Ζελένσκι, vid
- Τραγωδία στο Νησέλλι Ημαθίας: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο
- Ληστές για κλάματα: Πήραν το ΑΤΜ… όμηρο, vid
- Το χριστουγεννιάτικο μετρό στη Μόσχα είναι το κάτι άλλο, vid
- KKE για αγρότες: «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση… είναι βέβαιο ότι θα φάει τα μούτρα της»
- Ποιός ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» βάζοντας τον… Αλλάχ μέσα;
- Μόσχα: Υπάρχει «αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Δήμος Αθηναίων: Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης για 1.300 άστεγους και οικονομικά ευάλωτους παρουσία Χ. Δούκα
Κύρια Θέματα









