Όπως τονίζει η Πρόεδρος «τα έχουμε ανάγκη τώρα περισσότερο από πριν» και μας προτρέπει σε μια κυριακάτικη εικονική επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και περιήγηση στους θησαυρούς του.
Ακολουθεί η ανάρτηση της κας Σακελλαροπούλου:
«Κυριακάτικη επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και περιήγηση στους θησαυρούς του. #μενουμε_σπιτι αλλά δεν χάνουμε την επαφή μας με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό μας. Τα έχουμε ανάγκη τώρα περισσότερο από πριν».
Το tweet συνοδεύεται από βίντεο με τον τίτλο «Συζητώντας με την Ιστορία: 5 + 4 Θησαυροί στο Εθνικό Αρχαιολογικό…» που επιμελήθηκε το γραφείο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού με την παρακάτω λεζάντα:
«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Συζητώντας με την Ιστορία», καλεί σε εικονικούς περιπάτους στα μουσεία στους αρχαιολογικούς χώρους και στους εποπτευόμενους οργανισμούς του, όσο #μένουμε_σπίτι. Μετά τους 11 θησαυρούς του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, σήμερα θα δούμε 5 + 4 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Σε μια περιήγηση από τους πρώιμους νεολιθικούς οικισμούς της Ελλάδας, μέχρι τις τελευταίες αναλαμπές του αρχαίου κόσμου, η Διευθύντρια του ΕΑΜ Δρ Μαρία Λαγογιάννη, μας παρουσιάζει 9 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Το ΕΑΜ, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1889 και είναι το σημαντικότερο στο είδος του παγκοσμίως.
Η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Ασθενίδη, η μουσική του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη και η παραγωγή του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακάλυψη-έκπληξη στην Αίγυπτο: Δορυφόρος «έδειξε» μυστηριώδη κατασκευή 2.500 ετών κάτω από το Δέλτα του Νείλου
- Υπ. Εργασίας για επιδείνωση του καιρού: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα
- Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Φεβρουάριο 2026
- Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως πήραν τον πλήρη έλεγχο της περιφέρειας Λουχάνσκ
- Μόνο όσοι διαβάζουν Λιακόπουλο κατανοούν! Η αποκάλυψη για τις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ-Ρωσίας
- Θερινή ώρα: Ποιες χώρες τη σταμάτησαν και γιατί
- Youth pass 2026: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα 150 ευρώ σε νέους 18-19 ετών
- Ο Μ.Χαρακόπουλος στο SBS στο Σίδνεϊ για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές
- Γερμανία: Τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα αναθεωρούν την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη
- Βρετανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του οδηγού αυτοκινήτου που παρέσυρε πεζούς στο Ντέρμπι, vid









