Αναχώρησε σήμερα το πρωί από το ναυπηγείο της COSCO στo Zhoushan της Κίνας το κύτος της πλωτής μονάδας επεξεργασίας της Energean Power (FPSO) που προορίζεται για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ.
Το κύτος ρυμουλκείται τώρα προς το ναυπηγείο Admiralty της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη όπου θα εγκατασταθεί το σύνολο των εξάλων (topsides) με τελικό προορισμό, προς το τέλος του έτους, το Ισραήλ για εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία.
«Η αναχώρηση του κύτους από την Κίνα εντός του χρονικού προγραμματισμού της Energean συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς στις αγορές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», επισημαίνει η Energean.
Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης στο κυρίως κοίτασμα του Karish στο Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας ότι οι τρεις γεωτρήσεις θα είναι σε θέση να παράγουν συνολικά 800 εκατ. κυβικά μέτρου αερίου ετησίως, κατ΄ αναλογία προς την πλήρη δυναμικότητα του FPSO η οποία είναι 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο.
Σημειώνεται επίσης ότι τις προηγούμενες ημέρες εκφορτώθηκε στο λιμάνι της Λεμεσού ο αγωγός (σωλήνες διαμέτρου 30 και 24 ιντσών) που προορίζεται να εγκατασταθεί στο Ισραήλ. Το επόμενο διάστημα ο συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων αγωγός θα μεταφορτωθεί σε ειδικά σκάφη με τελικό προορισμό το Ισραήλ, όπου θα συνδέσει το FPSO “Energean Power” με τις χερσαίες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην περιοχή του Dor.
Εξάλλου, η Energean γνωστοποίησε ότι εξαιρείται από την εξαγορά της Edison το χαρτοφυλάκιο της τελευταίας στην Αλγερία. Μετά από την εξέλιξη αυτό το τίμημα εξαγοράς της Edison θα μειωθεί κατά 150 εκατ. δολάρια.
amna / photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Θεμιστοκλέους: «Στόχος μας η ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά μέσα στους επόμενους μήνες»
- Οι ΗΠΑ κατέλαβαν ακόμα ένα τάνκερ στην Καραϊβική
- Ν. Παναγιωτόπουλος για ν/σ Ενόπλων Δυνάμεων: “Η ένταση των διαμαρτυριών πρέπει να μας προβληματίσουν”
- Η… δυστοπική «πλάκα» του Τραμπ με το 6G, vid
- Νέο σφυροκόπημα στο Λίβανο, vid
- Ν. Ανδρουλάκης – Πτολεμαΐδα: «Ο τρόπος που γίνεται η απολιγνιτοποίηση από τη ΝΔ, από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα»
- Σύμβουλος Πούτιν σε Κάλας: Θα έπρεπε να ξέρεις πως δεν αναχαιτίζεται ο Oreshnik
- Συνέβη κι αυτό! Ελάφι πήγε να… καταρρίψει drone-καμικάζι, vid
- Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Για ποιούς αγρότες σχηματίστηκε δικογραφία
- Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις: Συμβουλές για ασφαλείς αγορές – Τι ισχύει για stock/outlet καταστήματα









