Δεν τηρούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό των μετακινήσεων παράνομων μεταναστών, όπως καταγγέλλουν πολίτες στην Χίο.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει επιβάλλει προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) όλης της Επικράτειας.
Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει:
- 1. Τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 21.03.2020 έως και τις 21.04.2020 των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) όλης της Επικράτειας, αυστηρά εντός αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.
- 2. Καθημερινά και από ώρα 7:00 έως και ώρα 19:00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο. Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.
Στο βίντεο θα δείτε ομάδα αλλοδαπών να βγαίνουν σαν κοπάδι έξω στους δρόμους του Χαλκειού Χίου. Έχουν μαζί και παιδιά, ακούγοντας μουσική.
Στο βίντεο ακούγεται μια φωνή που τους λέει «θα φωνάξω την αστυνομία», αλλά αυτοί συνεχίζουν τον δρόμο τους αδιάφοροι.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νατοϊκό φιάσκο! «Ελαττωματικός πύραυλος F-16 και όχι ρωσικό drone κατέστρεψε στέγη σπιτιού», λένε πολωνικά ΜΜΕ
- Ο Σίσι αποκάλεσε το Ισραήλ «εχθρό» – Η πρώτη φορά που Αιγύπτιος πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιο χαρακτηρισμό
- Έπος! Αυτό ανακάλυψαν κάτω από τις αναρτήσεις του Ζελένσκι, vid
- Τα «καρφιά» του ΠΑΣΟΚ για την «μεταγραφή» Λοβέρδου στη ΝΔ
- Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112
- Αυξήθηκε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας
- Ένα σατιρικό ( ; ) ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι ΗΠΑ
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών και ανθρωποκτονία
- Το γλέντι της Εθνικής στον Φέρρη – Το αυτοσχέδιο τραγούδι και οι χοροί! vid