Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 48 νέα κρούσματα και συνολικό αριθμό καταγεγραμμένων ασθενών 743.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας αναφορικά με την ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε 20 θανάτους στη χώρα μας από τον φονικό ιό.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 45.
32 άνθρωποι που νόσησαν από τον ιό, έχουν πάρει εξιτήριο.
Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.
Η μέση ηλικία των νοσούντων είναι 68 ετών.
Στους 45 ανέρχονται παράλληλα οι διασωληνωμένοι ασθενείς.
Θετικοί στον φονικό ιό βρέθηκαν επιβάτες από πτήσεις της Ισπανίας, οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχείο της πλατείας Καραισκάκη. Στο παραπέντε απεφεύχθη νέα «υγειονομική βόμβα» στην Ελλάδα.
Αυτό γνωστοποίησε από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.
Οι επιβάτες των δυο πτήσεων είχαν εκδηλώσει γραπτώς το ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και είχαν καταγραφεί στους καταλόγους της πρεσβείας της Ελλάδος στην Μαδρίτη.
«Μια υγειονομική βόμβα ήταν έτοιμη να εκραγεί» εξήγησε ο υφυπουργός, καθώς από τους 263 επιβάτες οι 11 βρέθηκαν θετικοί, δηλαδή 11 άνδρες και 3 γυναίκες στην πτήση από τη Βαρκελώνη και 6 γυναίκες και 1 άνδρας στην πτήση από την Μαδρίτη. «Η απόφασή μας για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα ρίσκων που τρέχουν στην Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, περιγράφοντας ότι «παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από τη βόρεια Ισπανία, την Βαρκελώνη ή άλλες πόλεις» και προχωρήσαμε σε απομόνωση.
Ακόμη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πρόσθεσε ότι η λειτουργία των σούπερ μάρκετ θα είναι Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 07:00 – 21:00 και Σάββατο 07:00 – 20:00.
Περισσότερα σε λίγο…
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ: «Νομίζω ότι το ΝΑΤΟ κάνει ένα πολύ ανόητο λάθος»
- Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 26»
- Ο Τραμπ ξεσπά με κεφαλαία γράμματα: «ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!»
- Συνέρχεται σταδιακά η Κούβα από το γενικευμένο μπλακ άουτ
- Για «άνευ προηγουμένου επιδημία μηνιγγίτιδας» μιλάει ο Βρετανός Υπ. Υγείας
- Βαγδάτη: Αερομαχία με ιρανικό drone εν ώρα… δείπνου, vid
- Μακρόν: Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα πάρουμε ποτέ μέρος σε επιχειρήσεις στα Στενά του Ορμούζ
- Κώτσηρας: Ό,τι είναι εφικτό στο πλαίσιο του δημοσιονομικού επιτρεπόμενου, είμαστε εδώ για να το κάνουμε
- Πιερρακάκης: Η Ελλάδα έχει πλέον εξελιχθεί σε χώρα που συμβάλλει στην ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική ενοποίηση
- Ιράν: Οι αρχές καλούν τον λαό να διαδηλώσει σε όλες τις πόλεις









