Μια σημαντική καινοτομία στη διαδικασία της νομοθέτησης εισάγει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως θα εξηγήσει στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης: την άμεση ηλεκτρονική υπογραφή των υπουργών, μέσω των κινητών τους, για μια σειρά νομοθετημάτων.
Όλες τις προηγούμενες μέρες, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ήταν υπ’ ατμόν, καθώς οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις πέφτουν…βροχή. Πρακτικά, αυτό σήμαινε ότι οι υπουργοί θα έπρεπε να είναι διαρκώς διαθέσιμοι, ώστε να υπογράφουν τις αποφάσεις και στη συνέχεια αυτές να οδεύουν προς τα ΦΕΚ. Ένας υπάλληλος, δε, μετέφερε τα έγγραφα από υπουργείο σε υπουργείο, προκειμένου να «πέσουν» οι υπογραφές.
Πλέον, το ζήτημα λύνεται με τη βοήθεια μιας (ακόμα) πλατφόρμας που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι υπουργοί της κυβέρνησης θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά και θα βάζουν ψηφιακή υπογραφή σε ΠΝΠ και ΚΥΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί, αλλά και να βελτιωθεί η διαδικασία της νομοθέτησης.
ΠΗΓΗ: Pagenews.gr, ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas»
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
- “Οδύσσεια”: Εντυπωσιάζει το πρώτο trailer της κινηματογραφικής υπερπαραγωγής του Νόλαν









