και να ακολουθήσει το παράδειγμα των Μουσουλμάνων, των Καθολικών και άλλων δογμάτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η κοινοβουλευτική του ομάδα, την οποία ανάρτησε στην σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης telegram.
«Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας καλεί την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να απαγορεύσει τις μαζικές συναθροίσεις, τις λειτουργίες και τις δεήσεις έως ότου τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού. ¨Όλα αυτά συνιστούν παραβίαση των μέτρων καραντίνας και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των πιστών, των συγγενών και των οικείων τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.
Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας χαιρετίζει τις ενέργειες μια σειράς θρησκευτικών δογμάτων να αναστείλουν τις λειτουργίες στους δικούς τους χώρους λατρείας. «Θα επιθυμούσαμε, να πράξουν το ίδιο και οι Ορθόδοξοι. ¨Όμως προς το παρόν η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει τις λειτουργίες, την μετάληψη, ενώ οι πιστοί φιλούν τις εικόνες και τα λείψανα. Αυτό, δεν πρέπει να γίνεται με κανένα τρόπο αυτή τη στιγμή, πρέπει να τηρούνται τα αυστηρά μέτρα της καραντίνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Κατά την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπισθεί η επιδημία είναι η απομόνωση .
«Όταν όμως οι άνθρωποι συναθροίζονται κατά εκατοντάδες σε έναν χώρο, ακόμη και με τις πιο αγαθές προθέσεις, αυτό δεν συνιστά απομόνωση, αλλά κολεκτιβοποίηση, που συμβάλλει στη διασπορά του ιού».
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο «καλούμε την ηγεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να ακολουθήσει τον δρόμο που επέλεξαν οι Μουσουλμάνοι , οι Καθολικοί και άλλα δόγματα».
(φωτο:PEXELS)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες
- Τα Jingle Bells από τη…Μογγολία σε τέκνο ρυθμό έγιναν viral στο διαδίκτυο, vid
- Γεωργιάδης: Επισκέφθηκε εφημερεύοντα νοσοκομεία και μοίρασε γλυκά τους εργαζόμενους του ΕΣΥ









