όπου ήταν υπεύθυνοι, παραβλέποντας τις αποφάσεις του κράτους για πλήρη παύση των λειτουργιών των λατρευτικών χώρων σε όλη τη χώρα ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο πρώτος ιμάμης, στην Γκίζα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, επιχείρησε να πραγματοποιήσει προσευχή με ομάδα πιστών έξω από το τέμενος όπου ήταν υπεύθυνος. Ο δεύτερος κάλεσε πιστούς για να τελέσει την προσευχή μέσα στο τζαμί.
Αυστηρή ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Βακουφίων: «Η παραβίαση των οδηγιών του Υπουργείου σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες αποτελεί παραβίαση του εθνικού συμφέροντος και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της υγείας της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.
Επίσης, το ίδιο Υπουργείο τόνισε ότι θα απολύονται όσοι ιμάμηδες παραβιάζουν τις οδηγίες, που άρχισαν να ισχύουν από το Σαββατοκύριακο, για το κλείσιμο όλων των τεμένων του κράτους για δύο εβδομάδες.
(protothema – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Champions League: Πρεμιέρα της νέας σεζόν με «βροχή» από γκολ
- Ήρωας πελάτης μίνι μάρκετ έβγαλε νοκ άουτ ένοπλους ληστές, video
- Η υπηρεσία του συντονιστή του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη μεταφέρθηκε
- Δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να σταματήσει κόσμο στη Νέα Υόρκη…αλλά δεν πήγε καλά, vid
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 55χρονο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 11χρονης
- Σοκ στην Πέλλα: 73χρονος κακοποίησε μέχρι θανάτου γάτα – Οδηγείται στον εισαγγελέα
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 65χρονο για παράνομη υλοτομία στο δάσος της Αρέθουσας
- Έξαλλος ο Νετανιάχου: Αν βλάψουν μία τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου, θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
- ΒΙΝΤΕΟ: Ταύρος σκαρφαλώνει σε στέγη για να ξεφύγει από αγέλη αδέσποτων σκύλων!
- Καλαφάτης: Η κυβέρνηση προχωρά με γοργά βήματα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους
Κύρια Θέματα

















