«Δεν πρέπει οπωσδήποτε να βγαίνετε έξω για ασήμαντους λόγους», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους σε μια ανάρτησή του στο Twitter.
Επέμεινε σε όλα τα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες για να συγκρατηθεί η επιδημία, από τις συστάσεις για την υγιεινή έως τον περιορισμό όλων των επαφών, ιδίως με προσευχή στο σπίτι, χωρίς συναθροίσεις πιστών.
Η Τουρκία πολλαπλασίασε τις τελευταίες μέρες περιοιριστικά μέτρα, όπως το κλείσιμο σχολείων και πολιτιστικών χώρων, ενώ έχει προχωρήσει σε αναστολή αεροπορικών συνδέσεων με 20 χώρες.
Η αρχή θρησκευτικών υποθέσεων έκλεισε τα τεμένη πριν τις προσευχές της Παρασκευής και αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί για να εμποδίσουν την είσοδο στους χώρους λατρείας.
Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε αργά χθες πως οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στους εννέα, πέντε σε μια μέρα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν συνολικά 670 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
(protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γροιλανδία: Η Δανία δεν προσκάλεσε τις ΗΠΑ στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη
- Εκτίμηση «βόμβα»: Ο ΟΗΕ θα μπορούσε να εξουσιοδοτήσει «στρατιωτική δράση» για την Γάζα;
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 22 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων
- Πούτιν και Μόντι συζήτησαν για την Ουκρανία
- Ψηφιακή πλατφόρμα για τις… φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης
- Σπάνια πλάνα με τον Πούτιν να χειρίζεται πιστόλι, video
- Ο Ν. Δένδιας θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον υπουργό Άμυνας της Κροατίας
- «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει την αξία του παγκόσμιου εμπορίου κατά σχεδόν 40% έως το 2040»