Αυστηρή προειδοποίηση για φαινόμενα αισχροκέρδειας τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα με την κρίση του κορωνοϊού
απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω λήψης περιοριστικών μέτρων για τα αντισηπτικά.
Κατά την ανακοίνωση της νέας δέσμης οικονομικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ο Αδωνις Γεωργιάδης για τα αντισηπτικά και τις μάσκες προειδοποίησε ότι τα πρώτα πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν, θα επιβληθούν την επόμενη εβδομάδα. Ενώ παρότι προμηθεύτηκαν τις αναγκαίες ποσότητες τα super market, από το απόγευμα παρατηρήθηκε έλλειψη γιατί, προφανώς, δεν τηρήθηκε η οδηγία για τα τρία τεμάχια ανά πελάτη. Όμως, τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης, με τη δημοσίευση της ΠΝΠ σήμερα, η οδηγία γίνεται νόμος του κράτους με σοβαρές ποινές για όλους.
«Ανάγκες έχουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας», σημείωσε ο υπουργός ενώ ενημέρωσε ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης έχει αναλάβει το έργο της παρακολούθησης της ομαλής τροφοδοσίας και λειτουργίας της αγοράς.
Σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας και την ομαλή λειτουργία της αγοράς ο υπουργός σημείωσε ότι «όσα εργαλεία έχει στην διάθεση της η πολιτεία θα τα εφαρμόσει».
Υπενθυμίζεται ότι με την ΠΝΠ προβλέπονται πρόστιμα για αισχροκέρδεια από 1000 ευρώ έως 1 εκατομμύριο ευρώ.
Παράλληλα, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε με ένα τηλεφώνημα στις τράπεζες θα γίνεται η αναστολή πληρωμής χρεών για 3 μήνες. Όσοι το επιθυμούν μπορούν αναζητήσουν εξατομικευμένες πιο ευνοϊκές λύσεις σε σχέση με το παρελθόν, τόνισε και σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν πλέον οχλήσεις σε συνεπείς δανειολήπτες.
Τέλος, για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μετά την κρίση, μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, το σχετικό ποσό που δύναται να διατεθεί σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω τραπεζών προς τις ΜΜΕ επιχειρήσεις διπλασιάζεται και άρα, μπορεί να ανέλθει ως τα 6 δισ., ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
iefimerida.gr / Photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζαχάροβα για δεξαμενόπλοιο: Ο Τραμπ αποφάσισε να απελευθερώσει δύο Ρώσους πολίτες
- Πώς αποτιμούν οι ελληνικές επιχειρήσεις την είσοδο της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
- Ανακοίνωση Τραμπ για το «δεύτερο κύμα επιθέσεων στη Βενεζουέλα»
- Ασύλληπτο: Άνδρας καθόταν σε καφετέρια όταν έπεσε με φόρα πάνω του ένα τεράστιο τζάμι! vid
- Παραμένει «βαριά» η ατμόσφαιρα στην Ελβετία μετά την τραγωδία στο Κραν-Μοντανά
- H Finos Film αποχαιρετά τον Χρήστο Πολίτη με ένα συγκινητικό βίντεο
- Μετρό Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή 2 από 11 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου
- Ζελένσκι: Χτυπήθηκε κτίριο της πρεσβείας του Κατάρ από ρωσικό drone, vid
- Λαμία: Ανοίγουν οι παράδρομοι από τους αγρότες στο Μπράλο – Παραμένουν οι αποκλεισμοί σε Κάστρο και Θήβα
- Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία άνοιξαν τους δρόμους οι παραγωγοί και πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί









