Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορωνοϊό προανήγγειλε το ΥΠΟΙΚ, όπως την αναστολή καταβολής ΦΠΑ υπό προϋποθέσεις, την αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων, αλλά και η παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
Όπως υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας για την εφαρμογή αυτών των έκτακτων οικονομικών μέτρων, όλα θα εξαρτηθούν από την εξάπλωση του ιού, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τον έκτακτο χαρακτήρα των μέτρων.
Παράλληλα στο τραπέζι της συζήτησης, ο φοροτεχνικός Χατζηγεωργίου Ηλίας εξήγησε επίσης αναλυτικά όλα όσα ισχύουν με τις άδειες ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα.
Μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηγεωργίου ξεκαθάρισε πως πρόκειται για μια ειδική άδεια που στοχεύσει στην διευκόλυνση των γονέων εργαζόμενων λόγω αναστολής της λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, σχολικών μονάδων, ειδικών σχολείων ή σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, δομών παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό διάδοσης του κορωναϊού.
Σημειώνεται πώς όλα τα κατεπείγοντα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες της εξάπλωσης που καταγράφει ο κορωνοϊός, αναφέρονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
(MegaTv – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι αρχές ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε έξι συνοικίες του Χαλεπίου
- “Άσε μας κουκλίτσα μου”: Επεισόδιο μεταξύ Καιρίδη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Η παρέμβαση Δένδια
- Mυρίζει «μπαρούτι» στις ΗΠΑ – Φόβοι για διεθνιστικό ξεσηκωμό
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες









