Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για τριάντα ημέρες, αρχής γενομένης αύριο Παρασκευή, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.
Ο Τραμπ ωστόσο διευκρίνισε ότι οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που αποφάσισε να επιβληθούν δεν αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Για να εμποδιστούν νέα κρούσματα να διεισδύσουν στη χώρα μας, πρόκειται να αναστείλω όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου χθες βράδυ.
Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ της Παρασκευή στις 00:00 τοπική ώρα (06:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για πολίτες των ΗΠΑ και μέλη των οικογενειών τους, που όμως θα πρέπει να υποβάλλονται προηγουμένως σε εξετάσεις. Ακόμη, τόνισε ο Τραμπ, η προσωρινή απαγόρευση θα ισχύσει επίσης για εμπορεύματα και άλλα φορτία.
Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο μια μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, προκειμένου τα νοικοκυριά να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, όπως και διάφορα μέτρα για την προσφορά αρωγής προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Ο Τραμπ ταυτόχρονα ανήγγειλε την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής χρεών για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως και ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να διαθέσει «200 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον ρευστότητας στην οικονομία».
Παράλληλα, η αμερικανική προεδρία ανακοίνωσε πως ακυρώθηκαν προγραμματισμένες αυτή την εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ σε Κολοράντο και Νεβάδα, προληπτικά.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επιλογή που πρέπει να κάνει η Δύση απέναντι σε Μόσχα και Πεκίνο
- Αφγανιστάν-Πακιστάν: Νεκροί σε εχθροπραξίες στη μεθόριο των δύο χωρών
- Θεσσαλονίκη: Μια πόλη “ζωντανό μουσείο” – Ιστορία και πολιτισμός συνυπάρχουν με τη σύγχρονη ζωή
- Οι κορυφαίες τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο – Σας βοηθούν να κοιμάστε καλύτερα και να μην αγχώνεστε
- Ηράκλειο: Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα σε μετακινήσεις – Κατολισθήσεις στο ΒΟΑΚ
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγορεί την κυβέρνησή του για την αύξηση του πληθωρισμού
- Hellenic Train: Ανακοίνωση για το χθεσινό περιστατικό που αφορούσε την αμαξοστοιχία 2591 (Θεσσαλονίκη–Λάρισα)
- Βρετανία: “Χιλιομετρικό φόρο” στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μελετά η κυβέρνηση, για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα
- Μακελειό στα Βορίζια: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ
- «Πάγωσαν» Τραμπ και Κένεντι! Άνθρωπος σωριάστηκε ξαφνικά μπροστά στα μάτια τους (video)









