Την παράταση της διάρκειας της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) των ξενοδοχοϋπαλλήλων ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων τονίζει ότι συνεχίζει στον δρόμο της υπευθυνότητας, που χάραξε από τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αφοσίωσή της στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, συμφωνώντας και υπογράφοντας μαζί με τους εργαζόμενους μία από τις μεγαλύτερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της χώρας.
«Σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κρίση του κορονοϊού, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι εργασιακές σχέσεις και να στηριχθεί η ελληνική οικονομία, εργοδότες και εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αποφασίσαμε να παρατείνουμε τη διάρκεια της υφιστάμενης Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έως τις 31 Αυγούστου 2020» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Αμέσως μετά την υπογραφή της παράτασης της ΣΣΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε: «Σε μία περίοδο νέας αβεβαιότητας και προκλήσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο (κοροναϊός, μεταναστευτικό) επιδεικνύουμε την ευθύνη μας να παραμείνουν ρυθμισμένες οι εργασιακές σχέσεις στις επιχειρήσεις μας και στέλνουμε ταυτόχρονα ένα ευρύτερο μήνυμα προς όλους.
Αποκρούουμε τον πανικό και συνεχίζουμε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τον τουρισμό μας στο πιο υψηλό επίπεδο. Δίνουμε το παράδειγμα ότι πρέπει να στεκόμαστε δυνατοί απέναντι στις εξελίξεις. Στηρίζουμε την απασχόληση, θέτοντας πάντα ως πρώτη προτεραιότητά μας την προστασία της δημόσιας υγείας. Στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι και συνετοί, για να είμαστε εμείς οι νικητές».
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









