Η ελληνική κυβέρνηση έθεσε στην γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τρία βασικά αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με το μεταναστευτικό, στο περιθώριο του ελληνογερμανικού οικονομικού Forum.
Η Μέρκελ δεσμεύτηκε να διαπραγματευθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μια νέα συμφωνία για το Μεταναστευτικό ανάμεσα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες, παρά το γεγονός πως ο τούρκος πρόεδρος αποχώρησε χθες από την πρωτεύουσα του Βελγίου, χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Η συμφωνία θα προβλέπει τα εξής:
- Το καθεστώς Ερντογάν θα αποσύρει το συντομότερο δυνατό από την μεθόριο του Έβρου τις ομάδες εισβολέων, οι οποίες σύμφωνα με τον Κ.Μητστοατάκη συνιστούν «οργανωμένη, μαζική απόπειρα παράνομης εισόδου.
- Η Τουρκία να παίρνει πίσω και όσους παράνομους μετανάστες έχουν μετακινηθεί από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην ελληνική ενδοχώρα, κάτι που δεν ίσχυε ως τώρα, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα ελληνικά νησιά.
- Κοινές περιπολίες της Frontex με τις δυνάμεις ακτοφυλακής, όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα για τον έλεγχο των ροών.
ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H “Πανδώρα” της NASA εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα – Ποια θα είναι η αποστολή της τον επόμενο χρόνο, vid
- Η ατρόμητη γυναίκα που έχει πέσει 23.000 φορές με αλεξίπτωτο – Βίντεο με το άλμα από το Μπουρτζ Χαλίφα
- Πρώτη συνεδρίαση του νέου Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου
- Κυβερνητικά στελέχη: Δύο συναντήσεις θα έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους αγρότες
- ΚΥΣΕΑ: Νέες τοποθέτηση αντιστράτηγων, αντιναυάρχων και αντιπτέραρχων
- Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω ψύχους και χιονόπτωσης
- Το παλαιότερο δηλητήριο βέλους στον κόσμο εντοπίστηκε σε βλήματα 60.000 ετών στη Νότια Αφρική
- Κράτη περιμένουν παρεμβάσεις των BRICS μετά τα όσα συμβαίνουν με τις ΗΠΑ
- Σ.Φάμελλος: Επικίνδυνη η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου
- ΥΠΕΞ Κούβας σε ΗΠΑ: Έχουμε δικαίωμα να εισάγουμε καύσιμα από οποιαδήποτε χώρα που επιθυμεί να τα εξάγει









