Νεκροί 79 Τούρκοι στρατιώτες – Στήριξη από το ΝΑΤΟ ζητά ο Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρύβουν την είδηση οι Τούρκοι σύμφωνα με το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων...

Γράφουν τα Τουρκικά Νέα, μεταφράζοντας το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Αντάρτες των HPG/YJA στην περιοχή του Ντογουμπαγιαζιτ του νομού Αγρι, κατέστρεψαν δύο λεωφορεία του τουρκικού στρατού και ένα θωρακισμένο όχημα τύπου Κόμπρα ενώ χτυπήθηκε ακόμη ένα λεωφορείο. Εντοπίστηκε που σκοτώθηκαν 79 Τούρκοι στρατιώτες.

Το Κέντρο Τύπου του HPG σχετικά με την δράση στο Ντογουμπαγιαζιτ, κοινοποίησε τις εξής λεπτομέρειες :

“Στις 2/3 και ώρα 08:50 και στην περιοχή ανάμεσα στο Ντογουμπαγιαζιτ και στο χωριό Γκουρμπουλακ, οι δυνάμεις μας εκτέλεσαν μία επαναστατική επιχείρηση ενάντια σε ένα στρατιωτικό κομβόι οχημάτων του κατοχικού τουρκικού στρατού. Το κομβόι που αποτελούνταν από τρία λεωφορεία και ένα θωρακισμένο όχημα τύπου Cobra δέχθηκε πυκνά πυρά από κοντινή απόσταση και σε αυτή τη δράση καταστράφηκαν δύο λεωφορεία, το θωρακισμένο όχημα, ενώ χτυπήθηκε και το άλλο λεωφορείο. Στρατιωτική μονάδα που προσπάθησε να επέμβει στο περιστατικό έγινε επίσης στόχος των δυνάμεών μας με την τακτική του σαμποτάζ.

Ως αποτέλεσμα αυτής της επαναστατικής επιχείρησης σκοτώθηκαν συνολικά 79 στρατιώτες. Μετά από την δράση οι κατοχικές δυνάμεις με δεκάδες ασθενοφόρα απομάκρυναν από την περιοχή νεκρούς και τραυματίες. Η μονάδα μας που πραγματοποίησε αυτή τη δράση επέστρεψε ασφαλής στην περιοχή της βάσης της”.

Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων 9/3/2020

https://anfturkce.com/kurdIstan/Isgalci-tc-ordusuna-agir-darbe-79-tuerk-askeri-oelduerueldue-138096

Μάλιστα στο παρακάτω δημοσίευμα ο Κούρδος δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως ο τουρκικός στρατός κρύβει τις απώλειες του, δείχνοντας εικόνες, από την ημέρα της επίθεσης, όπως αναφέρει.

Αν ισχύει και αυτή η είδηση τότε η Τουρκία είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, καθώς πλέον οι μαζικές επιθέσεις περάσαν εντός των συνόρων της.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από το ΝΑΤΟ «απτή στήριξη» στον πόλεμο στην Συρία κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Αναμένουμε απτή υποστήριξη από όλους τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο στην οποία πρέπει να δείξει σαφώς την αλληλεγγύη του στην συμμαχία» με την Τουρκία, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η Άγκυρα θέλει το ΝΑΤΟ να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις που έλαβε μεταξύ του 2012 και του 2015 για να υποστηρίξει την τουρκική αεράμυνα, πρόσθεσε.

«Η κατάσταση στη Συρία απειλεί την Ευρώπη. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να παραμείνει αδιάφορη για τους πολέμους και το ανθρωπιστικό δράμα στη Συρία», συμπλήρωσε.

«Οι σύμμαχοί μας πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τη χώρα μας χωρίς διακρίσεις και χωρίς να θέτουν πολιτικούς όρους», δήλωσε ο Ερντογάν. «Είναι πολύ σημαντικό η υποστήριξη που ζητάμε να χορηγηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση», ανέφερε.

Επέκρινε επίσης την Ελλάδα που κατέστησε την Τουρκία υπεύθυνη για την πρόσφατη μεταναστευτική κρίση. «Είναι παράλογο και απερίσκεπτο για έναν σύμμαχο και μια γειτονική χώρα να κατηγορεί την Τουρκία», δήλωσε.

ΦΩΤΟ defenceturkey.com

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί