Ενόψει του ανοίγματος των τουρκικών συνόρων στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρόσφυγες, δεν επιτρέπεται να αφεθούν μόνες τους η Ελλάδα και η Βουλγαρία, τόνισε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν κατά την σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου στην Βιέννη με τον πρόεδρο της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς.
Όπως επισήμανε ο Αυστριακός πρόεδρος, στον ίδιο “δεν είναι προφανές” το τί θέλει να πετύχει με την “απειλή” της η τουρκική κυβέρνηση.
Σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε επαναλάβει την πρόθεση της Αυστρίας να υποστηρίξει οικονομικά και με επιπλέον αστυνομικούς, τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα και την Βουλγαρία, για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης με τους πρόσφυγες.
Εξάλλου, σήμερα το μεσημέρι, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, κατά την συνάντηση του με τον Ούγγρο ομόλογό του Σάντερ Πίντερ στο Νίκελσντορφ, στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα, τόνισε ότι η Αυστρία επιθυμεί να στηρίξει “με προσωπικό, με υλικό και με χρήματα” την Ελλάδα και τις άλλες βαλκανικές χώρες τις οποίες αφορούν οι νέες εξελίξεις στο προσφυγικό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ
- Και σήμερα άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες – Πού αναμένονται ακόμη και χιόνια
- Άνοδος των τιμών του πετρελαίου μετά το διάγγελμα Τραμπ, ενώ λίγη ώρα πριν από αυτό είχαν πέσει
- Artemis II: Οι πρώτες εικόνες από την ιστορική αποστολή γύρω από τη Σελήνη
- Ο Τραμπ εκφώνησε διάγγελμα για να εξηγήσει στους Αμερικανούς τι συμβαίνει με το Ιράν
- Κακοκαιρία: Δεμένα τα πλοία σε πολλές περιοχές, λόγω ισχυρών ανέμων
- Έντουαρντ Γουαρτσόκι: Το ρομπότ-σταρ της Πολωνίας παίρνει και το…λεωφορείο! ΒΙΝΤΕΟ
- Έπος: Πώς βάζαμε βενζίνη το 2021 VS το 2026! vid
- «Βουνό» τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ελλήνων – Στοιχεία-«φωτιά»
- «Από τα πιο αποτελεσματικά στον κόσμο» – Ύμνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας









