Στη διάσωση και περισυλλογή 164 μεταναστών και προσφύγων προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα, σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι.
Σύμφωνα με το ΛΣ, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1ης Μαρτίου, έως σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Μαρτίου, δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου με την περισυλλογή 89 ατόμων, τρία στη Χίο με τη διάσωση 43 μεταναστών και προσφύγων και ένα περιστατικό στο Φαρμοκήνησι με τη διάσωση 32 ατόμων.
Το ίδιο διάστημα άλλοι 813 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε 20 περιστατικά που σημειώθηκαν σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Συγκεκριμένα 9 περιστατικά σημειώθηκαν στη Λέσβο όπου αποβιβάστηκαν 423 μετανάστες και πρόσφυγες, 6 στη Χίο όπου αποβιβάστηκαν 252 άτομα, 2 στη Σάμο με 85 άτομα, 1 στο Φαρμοκονήσι με 36 άτομα και 2 στη Μεγίστη όπου αποβιβάστηκαν 17 μετανάστες και πρόσφυγες.
Πάρης Τσιριγώτης / APE MPE / photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- NBA Europe: Προς μία νέα ευρωπαϊκή λίγκα στο μπάσκετ η Ευρώπη;
- Το Ιράν απειλεί με «πιο συντριπτικές, πιο εκτεταμένες και πιο καταστροφικές ενέργειες»
- Τι θα συνέβαινε αν ο Ήλιος εξαφανιζόταν; Το αποτέλεσμα είναι πιο ακραίο από το αναμενόμενο (Vid)
- Καρδίτσα: Ανεβασμένη η στάθμη των υδάτων σε τέσσερις ποταμούς
- Και ενώ όλοι κοιτάνε τι γίνεται στο Ιράν, η Ρωσία είναι έτοιμη για άλλα κόλπα στην Ουκρανία
- Ολοταχώς η Κίνα προς τη νέα εποχή: Στόχος τα 3,5 τρισ. για το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» ως το 2028
- ΑΑΔΕ: Ψηφιακή άρση ακινησίας οχημάτων με αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας στο myCAR
- Στην Καρδίτσα το μεγαλύτερο ύψος βροχής – Μεταφορά Σαχαριανής σκόνης σε εξέλιξη
- Γιατί η Αυστραλία θέλει να περιορίσει τις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών
- Οι πονηροί οδηγοί…τα βρίσκουν “σκούρα” στην Κίνα! Δείτε βίντεο από μποτιλιάρισμα









