Την κατάσταση με τους μετανάστες σχολιάζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ!
Αναφέρουν συγκεκριμένα:
Τα τελευταία 24ωρα, η κατάσταση στον Έβρο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και τεταμένη, με τις αυξημένες προσφυγικές ροές που στέλνει η Τουρκία ως μοχλό πίεσης και γεωπολιτικού χαρακτήρα τακτική. Η παντελής έλλειψη σχεδίου από πλευράς κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, έχει ως αποτέλεσμα άνθρωποι να είναι εγκλωβισμένοι στον Έβρο και διωκόμενοι στα νησιά, κυρίως στη Λέσβο.
Η κυβέρνηση ακολουθώντας το δόγμα “αποτροπή” και κλειστές δομές κρίνει πως θα ανακόψει τις προσφυγικές ροές, τη στιγμή που άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με κίνδυνο τη ζωή τους.
Οι εικόνες ντροπής από τον Έβρο και τη Λέσβο κάνουν το γύρο του κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στοιβαγμένοι περιμένοντας την δυνατότητα να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ παράλληλα δέχονται επιθέσεις από την αστυνομία. “Αγανακτισμένοι πολίτες” με καταφανώς ρατσιστική και φασιστική ρητορική, χυδαιολογούν εναντίον προσφύγων, μεταξύ των όποιων μικρά παιδιά, απαγορεύοντάς τους ως αυτόκλητοι συνοριοφύλακες να αποβιβαστούν στην ακτή. Στήνονται μπλόκα στους δρόμους περιμετρικά του καταυλισμού της Μόριας, ώστε να αποτραπούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το να προσεγγίσουν το σημείο. Τα περιστατικά των ημερών αποπνέουν μόνο ρατσισμό και μίσος, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία.
Οι πρόσφυγες θα πρέπει να τύχουν της προστασίας που το διεθνές δίκαιο επιβάλλει και η ελληνική κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να μην το εφαρμόζει. Η κυβέρνηση με την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού είναι η μόνη υπεύθυνη για το δράμα αυτών των ανθρώπων.
Καλούμε όλους τους/τις αλληλέγγυους/-ες, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τους νέους και τις νέες, και όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν στο πλάι των προσφύγων και μεταναστών με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
Να μπει ένα τέλος στην Ακροδεξιά κατηφόρα.
Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!
Το γραφείο Τύπου
1/3/2020
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας απορρίπτει το ενδεχόμενο αποστολής γερμανικών πολεμικών πλοίων στα Στενά του Χορμούζ
- Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων: Κρίσιμο το δίμηνο ως το Πάσχα – Μηδενική χαλάρωση μέτρων, ενίσχυση επιτήρησης και εντατικοί έλεγχοι
- Νέο κάλεσμα του Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ – Τι είπε για τον πόλεμο κατά του Ιράν
- Οι νέες μειώσεις φόρων στα εκκαθαριστικά – Μειωμένα τεκμήρια διαβίωσης, μισός ο ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες μικρούς οικισμούς
- Η ΔΥΠΑ διοργανώνει την 53η «Ημέρα Καριέρας» στο Ηράκλειο Κρήτης
- Ένα κακό σενάριο σε σχέση με την σύγκρουση στην Μέση Ανατολή
- Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ φέρεται να διόρισε στρατιωτικό σύμβουλο τον πρώην αρχηγό των Φρουρών της Επανάστασης
- Ισραήλ: Οι εκτοπισμένοι Λιβανέζοι δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι να είναι εγγυημένη η ασφάλεια των Ισραηλινών
- Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ιαπωνίας συζήτησαν την κατάσταση στον Κόλπο
- Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ορατό το ενδεχόμενο αναβολής του ταξιδιού του Τραμπ στην Κίνα








