Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες βρίσκονται στα ελληνικά σύνορα, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας πως ανοίγει τα σύνορά της.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι παράνομοι μετανάστες έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους, το οποίο τους οδηγούσε στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA», η πρώτη δόση έλευσης στην Ελλάδα περιλαμβάνει 120 χιλιάδες μουσουλμάνους «μετανάστες» που είναι έτοιμοι να περάσουν στα Ελληνικά νησιά, ενώ κάποιοι από αυτούς κατευθύνονται σε τούρκικες περιοχές απέναντι από την Μυτιλήνη.
Οι διακινητές περιμένουν την στιγμή που θα πέσει «σύρμα», ενώ, όπως διαβάσατε νωρίτερα, οι ψαράδες στην Σμύρνη δηλώνουν ότι «Θα μεταφέρουμε με χαρά τους πρόσφυγες στα νησιά της Ελλάδας».
Μάλιστα κάποιοι λένε «μακάρι να μας δώσει τη δυνατότητα το κράτος μας να τους μεταφέρουμε μέρα-νύχτα, όλο το 24ωρο. Να τους αφήνουμε και να γυρνάμε. Είμαστε δίπλα στο κράτος μας».
Από την πλευρά της, η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η απόφασή της να επιτρέψει σε ορισμένους από τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων «μεταναστών» που φιλοξενεί να περάσουν στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Δύση, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Αλτούν δήλωσε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης.
Ο Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα πει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η λεκτική υποστήριξη σχετικά με την επαρχία Ιντλίμπ δεν είναι αρκετή και ότι η Άγκυρα περιμένει «πραγματική» βοήθεια, για να αντιμετωπίσει την Ρωσία.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









