Η Τουρκία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα μια αλλαγή στην πολιτική της για τους πρόσφυγες στη χώρα της, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτοντας ότι αναμένει πως η Άγκυρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για τον έλεγχο της ροής των μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Τουρκία έχει δεσμευθεί να τερματίσει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την ΕΕ και να διασφαλίσει βελτιωμένες συνθήκες υποδοχής για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, με αντάλλαγμα υποστήριξη από την Ένωση.
«Θα ήθελα να τονίσω πως δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από τουρκικής πλευράς για οποιεσδήποτε αλλαγές στην πολιτική της για τους αιτούντες άσυλο, τους πρόσφυγες ή τους μετανάστες», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο Πέτερ Στάνο, σε συνέντευξη Τύπου.
«Άρα από τη δική μας άποψη η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας… εξακολουθεί να ισχύει και αναμένουμε πως η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη δήλωση αυτή.
Οι τουρκικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσημα ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην επίσημη πολιτική… αναμένουμε ότι θα εξακολουθήσει να μένει έτσι».
Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα εμποδίζει πλέον τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη να διασχίσουν τα σύνορα μετά τον θάνατο τουλάχιστον 33 Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H “Πανδώρα” της NASA εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα – Ποια θα είναι η αποστολή της τον επόμενο χρόνο, vid
- Η ατρόμητη γυναίκα που έχει πέσει 23.000 φορές με αλεξίπτωτο – Βίντεο με το άλμα από το Μπουρτζ Χαλίφα
- Πρώτη συνεδρίαση του νέου Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου
- Κυβερνητικά στελέχη: Δύο συναντήσεις θα έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους αγρότες
- ΚΥΣΕΑ: Νέες τοποθέτηση αντιστράτηγων, αντιναυάρχων και αντιπτέραρχων
- Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω ψύχους και χιονόπτωσης
- Το παλαιότερο δηλητήριο βέλους στον κόσμο εντοπίστηκε σε βλήματα 60.000 ετών στη Νότια Αφρική
- Κράτη περιμένουν παρεμβάσεις των BRICS μετά τα όσα συμβαίνουν με τις ΗΠΑ
- Σ.Φάμελλος: Επικίνδυνη η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου
- ΥΠΕΞ Κούβας σε ΗΠΑ: Έχουμε δικαίωμα να εισάγουμε καύσιμα από οποιαδήποτε χώρα που επιθυμεί να τα εξάγει









