Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται και εξετάζεται ο/η προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση». Όπως και ο/η προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» έτσι και ο/η «Αικατερίνη Κελέση» καταθέτει μόνο με ηχητικά μέσα μετάδοσης στην αντιπροσωπεία της προανακριτική επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και με αλλοίωση της φωνής της, χωρίς εικόνα.
Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει συνολικά 8 φορές στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Έχει υποδείξει ως χρηματισθέντες, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, δύο πρώην πρωθυπουργούς τους Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.
Ο/η προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ότι οι μίζες προέρχονταν από τον λογαριασμό της εταιρείας, και ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αφού τα «ξέπλενε» με διάφορους τρόπους, τα παρέδιδε σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων με πορτοκαλί ταινίες, μέσα σε φακέλους κίτρινους και μέσα σε βαλίτσες τύπου τρόλεϊ.
Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει πει ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε πάντα στη διάθεσή του μεγάλα χρηματικά ποσά, πριν τις συναντήσεις του με πολιτικούς και λοιπούς αξιωματούχους από τον χώρο του φαρμάκου, τα οποία πάντα μετέφερε μαζί του στις συναντήσεις αυτές και τους τα παρέδιδε. Όμως ουδεμία φορά ήταν η ίδια αυτόπτης μάρτυρας παράνομης πληρωμής.
Για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχει δηλώσει, με επιστολή της προς την Επιτροπή, ότι «δεν τον γνώριζε, δεν τον γνωρίζει και δεν την γνωρίζει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρεις συλλήψεις για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Ν. Μάκρη
- Γαλλία: Πραγματοποιήθηκε ο 1ος γύρος των δημοτικών εκλογών – Σε ποια επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή
- Βρετανία-ΗΠΑ-Καναδάς: Επικοινωνία Στάρμερ με Τραμπ και Κάρνεϊ για την κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ
- Το Ιράν επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων του με κράτη του Κόλπου, δηλώνει ο Ιρανός πρεσβευτής στο Ριάντ
- Απίστευτη ιστορία: Μαθήτρια υιοθετήθηκε από τη δασκάλα της και έγινε η “Μatilda” της πραγματικής ζωής
- Ινδία-Ιράν: Ο Ινδός ΥΠΕΞ χαιρετίζει τις συνομιλίες με το Ιράν για το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ
- Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει την Τετάρτη «για περιορισμένη μετακίνηση ανθρώπων», λέει το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς από Ίλιον: «Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δ. Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας»
- Σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
- Όταν η τέχνη του δρόμου «παντρεύεται» με τη φύση (Vid)









