«Μεταναστευτικό»: Ξεκινούν οι μπουλντόζες στα νησιά – Με μπλόκα απαντούν οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολη εβδομάδα ξεκινάει για την κυβέρνηση!

Από το Μαξίμου δηλώνουν αποφασισμένοι να λύσουν το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες στα νησιά, υλοποιώντας το σχέδιό της για την αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου παρά την εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί, ιδιαίτερα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, με τους κατοίκους αλλά και τις δημοτικές αρχές να διαμηνύουν ότι θα πάνε μέχρι τέλος.

Στην Χίο, από το  Σάββατο, στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Χίου – Βολισσού, έχουν εγκατασταθεί ομάδες περιφρούρησης σε 24ωρη βάση, ενώ αντιδρά και η δημοτική αρχή.

Την ίδια στιγμή, μαζική κινητοποίηση ετοιμάζουν στην Σάμο, με την απόφαση να αναμένεται ότι θα ληφθεί σε έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου αναφέρουν ότι «δεν γίνεται αποδεκτός και απορρίπτεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων», ζητώντας παράλληλα την κατάργηση και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιτάσσεται περιοχή για τη δημιουργία της νέας δομής στο νησί.

Αντίδραση και στην Λέσβο, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών στο Μανταμάδο.

Γυναίκες με μικρά παιδιά συμμετείχαν στην κινητοποίηση ενώ φύτεψαν συμβολικά και μία ελιά, δηλώνοντας έτσι ότι οι διαμαρτυρίες θα γίνουν ειρηνικά. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Σημειώνεται πως στο Πολύκεντρο Μανταμάδου αλλά και στις γύρω κοινότητες της περιοχής πραγματοποιήθηκαν μαζικές λαϊκές συνελεύσεις κατά τις οποίες συγκροτήθηκαν ομάδες περιφρούρησης, οι οποίες θα βρίσκονται στην επίμαχη περιοχή, κινητοποιώντας τον κόσμο.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί