Μια στρατιά bots του Twitter διαμορφώνει τη συζήτηση που γίνεται στα social media για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα που αποκαλύπτει ο Guardian.
Νέα ανάλυση αποκαλύπτει ότι το 25% όλων των tweet που αφορούν το κλίμα, σε μια μέση ημέρα, προέρχονται από ρομπότ (bots).
Τα bots είναι λογισμικό που μπορεί να κάνει αυτόνομα tweet, retweet, like ή να στείλει απευθείας μήνυμα στο Twitter, ενώ εμφανίζεται ως λογαριασμός που τον διαχειρίζεται άνθρωπος.
Το σοκαριστικό επίπεδο δραστηριότητας των bot σε θέματα που σχετίζονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική κρίση διαστρεβλώνουν τη διαδικτυακή συζήτηση, με συνέπεια σε αυτή να συμπεριλαμβάνονται περισσότερες απόψεις άρνησης της κλιματικής αλλαγής, από ό,τι θα εμφανίζονταν σε διαφορετική περίπτωση.
Στο πανεπιστήμιο Μπράουν ανέλυσαν 6,5 εκατομμύρια tweet που έγιναν λίγο πριν και λίγο μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, τον Ιούνιο του 2017.
Διαπιστώθηκε ότι τα bots τείνουν να επικροτούν τον Αμερικανό πρόεδρο για τις ενέργειές του και να διαδίδουν την παραπληροφόρηση για το θέμα. Σε μια μέση ημέρα- από την περίοδο που μελετήθηκε- το 25% των tweet για την κλιματική κρίση είχαν γίνει από το bots. Στον αντίποδα, σε ό,τι αφορά tweet που μπορούν να θεωρηθούν ως online ακτιβισμός υπέρ της δράσης κατά της κλιματικής κρίσης, το ποσοστό από bots ήταν 5%.
(Lifo – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









