Συγκεκριμένα, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Jaume στην Ισπανία εξέτασε δύο ομάδες ανθρώπων με ήπια γνωστική δυσλειτουργία.
Τα άτομα της πρώτης ομάδας μιλούσαν άριστα δύο γλώσσες, ενώ τα άτομα της 2ης ομάδας μιλούσαν μόνο μία γλώσσα.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι δίγλωσσοι είχαν μικρότερη μείωση του όγκου του εγκεφάλου και διατηρούσαν σε καλύτερο ποσοστό τις γνωστικές τους ικανότητες.
Η γεροντική άνοια καταφτάνει 5 χρόνια αργότερα σε όσους μιλούν 2 γλώσσες
Εξάλλου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δίγλωσσοι άνθρωποι παθαίνουν άνοια περίπου 5 χρόνια αργότερα, λόγω της μεγαλύτερης γνωστικής διέγερσης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα συμπεράσματα της έρευνας, στην οποία έλαβαν μέρος ασθενείς από το γενικό νοσοκομείο και το νοσοκομείο La Fe της Βαλένθια, δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση, Alzheimer’s Research & Therapy.
(Sputniknews – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar: Fire and Ash»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε ανταλλάγματα για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
- Διάγγελμα θα απευθύνει ο Τραμπ – Πότε θα συμβεί αυτό
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ενισχύουμε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, επενδύουμε στις επιλογές των νέων
- Viral βίντεο! Παιδί έριξε κατά λάθος και κατέστρεψε χειροποίητο χρυσό στέμμα γάμου στην Κίνα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









