Ούτε η οικονομία της, ούτε η κοινωνία της, μπορεί να τα διαχειριστεί και κάποια στιγμή θα επιδιώξει να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση-πρόκληση της Ελλάδος για έναν ουσιαστικό διάλογο» τονίζει σε συνέντευξή της στην «ΕφΣυν» η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά εάν την πρωτοβουλία των κινήσεων θα την έχουμε εμείς ή αν θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι διαλόγου διότι κάποιοι άλλοι θα μας υποχρεώσουν, και φαντάζομαι ότι γίνεται αντιληπτό αυτό που λέω» υπογραμμίζει.
Η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι το προσφυγικό- μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνάει το μπόι της χώρας μας και ότι για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε εσωτερική σύμπνοια και χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ως προς την Ευρώπη για να πετύχουμε μια πολιτική η οποία θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα.
«Έχουν γίνει βήματα, όπως η πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, αλλά όλα αυτά θέλουν χρόνο και δυστυχώς τα νησιά μας δεν έχουν άλλο χρόνο. Δίνουμε μια μάχη που από την αρχή ξέρουμε ότι είναι άνιση, μια μάχη Δαυίδ με Γολιάθ και για αυτό οφείλουμε να συνεννοηθούμε και να δουλέψουμε μαζί» σημειώνει.
Αναφερόμενη στις κλειστές δομές ξεκαθαρίζει ότι βασική προϋπόθεση για να γίνουν επιστροφές μεταναστών είναι να ξέρουμε πού βρίσκονται και αυτό γίνεται μόνο με κλειστά κέντρα.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης