Ευτυχώς για τη χώρα οι ιδέες αυτές δεν έχουν πια πέραση. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι πια μια κακή δύναμη. Το κράτος δεν είναι τα πάντα στη χώρα».
Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρετίζοντας τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ που παρακολούθησαν σήμερα την δεύτερη Πολιτική Ακαδημία της οργάνωσης με θέμα «Οικονομία και Ανάπτυξη».
Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ, ο κ. Γεωργιάδης, κάλεσε τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, «να δώσει την ιδεολογική μάχη της εποχής μας, γιατί αυτή δείχνει τον δρόμο για την ανάπτυξη». Όπως τόνισε, «δεν αρκεί να απορρίψει η κοινωνία τις αξίες της αριστεράς. Είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να υπερασπιστούμε τις ιδέες που κράτησαν την Ελλάδα όρθια την εποχή της κρίσης, τις ιδέες αυτές που έβαλαν και κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη».
Επίσης ομιλητής στην εκδήλωση, ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, θεώρησε χρήσιμη την επιμόρφωση των στελεχών της ΟΝΝΕΔ σε βασικές έννοιες οικονομίας και ανάπτυξης, «ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομία εισέρχεται σε φάση ισχυρής ανάκαμψης και η ανάπτυξη είναι το βασικό εργαλείο για να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας την κρίση». Αντίστοιχες κρίσεις επεφύλαξε στον χαιρετισμό που έστειλε για την Πολιτική Ακαδημία, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.
Στη δική της ομιλία με θέμα την οικονομία και την ανάπτυξη, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφέρθηκε στο έργο της αρχής, και σημείωσε μεταξύ άλλων, πως «μία ενισχυμένη κεφαλαιαγορά, μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και μοχλό ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας. Στην Ευρώπη υπάρχει και μία συντονισμένη προσπάθεια, κυρίως στο πλαίσιο της Ένωσης Κεφαλαιαγορών, ώστε να προωθηθούν προτάσεις που θα επιτρέψουν την ενίσχυση των κεφαλαιαγορών με το σκεπτικό ότι οι περισσότερο ολοκληρωμένες κεφαλαιαγορές μπορούν να στηρίξουν την ικανότητα της Ευρώπης να χρηματοδοτεί την ανάπτυξη».
Στις προτεραιότητες της Επιτροπής, όπως ανέφερε, είναι η συνεχής εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και εποπτική πρακτική, όσο και η υποστήριξη της εγχώριας κεφαλαιαγοράς ώστε να καταστεί ελκυστικότερη και ανταγωνιστικότερη στην ευρωπαϊκή και στη διεθνή σκηνή.
Σημειώνεται πως η ΟΝΝΕΔ πρόκειται να προχωρήσει στη διοργάνωση και άλλων εκδηλώσεων, «ξεκινώντας από τη ραχοκοκαλιά της κυβερνητικής πολιτικής και τη βασική ανάγκη της κοινωνίας: τον εξορθολογισμό της οικονομίας και τη δημιουργία δυνατοτήτων ανάπτυξης», κατά τα λεγόμενα του προέδρου της οργάνωσης, Παύλου Μαρινάκη.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένας 20χρονος κρατείται ως υπαίτιος για τον τραυματισμό της 24χρονης στη Βέροια
- ΕΛΓΑ: Ποια προϋπόθεση πρέπει να πληρούν οι ασφαλισμένοι για να πάρουν αποζημίωση τον Απρίλιο
- Hellenic Train: Ποια δρομολόγια ακυρώνονται και ποια τροποποιούνται λόγω της απεργίας τη Δευτέρα 23/3
- Άρχισε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής παρόχων πιστοποίησης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
- ΚΕΕΕ: Ο πόλεμος στο Ιράν απειλεί αγορά και μικρή επιχειρηματικότητα – Άμεσα διάλογος για μέτρα προστασίας καταναλωτών και ΜμΕ
- Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ αρνείται πως το Ιράν ευθύνεται για τις επιθέσεις εναντίον του Ομάν και της Τουρκίας
- Ο Μοτζαμπά Χαμενεΐ είπε πως “ο εχθρός ηττήθηκε”, σε γραπτό μήνυμά του για την περσική Πρωτοχρονιά
- Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να αποσύρει την αποστολή του από το Ιράκ, εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Αναφορές για εκρήξεις στην Τεχεράνη ανήμερα της περσικής Πρωτοχρονιάς
- Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή









