Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως οι πληροφορίες για εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους έως και ένα εκατομμύριο που εγκαταλείπουν την Ιντλίμπ κατευθυνόμενοι προς την τουρκική μεθόριο λόγω των συγκρούσεων είναι ψευδείς!
Η Ρωσία μάλιστα κάλεσε την Άγκυρα να επιτρέψει στους κατοίκους της Ιντλίμπ να εισέλθουν σε άλλες περιοχές της Συρίας και, προφανώς, να μην τους εγκλωβίζει, προς τα πάνω, ώστε μετά να τους στέλνει στην Ελλάδα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρεται ότι χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και άλλα μέσα προκειμένου να εποπτεύσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ και οι Τούρκοι να μην εξαπλώνουν τα δικά τους αφηγήματα.
Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ, ανέφερε πως δεν υπήρξαν επαληθευμένες φωτογραφίες ή βίντεο που να αποδεικνύουν αυτή την μετακίνηση.
Το υπουργείο ανέφερε ακόμη πως η Τουρκία μετέφερε μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών στην Ιντλίμπ τις τελευταίες εβδομάδες, στηρίζοντα τους ισλαμιστές.
Την Πέμπτη, αναφέρει το «Sputnik», η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την υποστήριξη στους εξτρεμιστές από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στη Συρία.
Νωρίτερα, η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον εξτρεμιστών που υποστηρίζουν την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Δύσκολα τα πράγματα για την Άγκυρα, η οποία, όπως είδαμε από τους Ρώσους, επικαλείται ψευδείς πληροφορίες, στέλνοντας, ενίοτε, μουσουλμάνους προς την Ελλάδα.
Άραγε θα μας στείλει 1.000.000, με κάθε καρυδιάς καρύδι, από το απόθεμα που έχει, και θα πει πως είναι πρόσφυγες από την Συρία, με την Ρωσία να διαψεύδει;
ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα
- Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία της ΑΑΔΕ – Πώς θα δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς









