«Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παρουσιάσει την βίβλο του ψηφιακού μετασχηματισμού»
επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε ομιλία του σε συνέδριο με θέμα «Το δίκαιο, η οικονομία και η κοινωνία μπροστά στις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης» που πραγματοποιείται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ο υπουργός τόνισε ότι σε αυτήν την βίβλο βρίσκεται η βασική στρατηγική της χώρας «η οποία ακουμπά και γενικούς στόχους σχεδιασμού συστημάτων και εξειδικευμένες ενέργειες για πρώτη φορά» και υπογράμμισε ότι «θα προβούμε στην ανάπτυξη μιας δικής μας εθνικής στρατηγικής για την τεχνητή νοημοσύνη αμέσως μόλις θα έχει δημοσιευτεί το πρώτο κομμάτι της βίβλου του ψηφιακού μετασχηματισμού».
Αναφερόμενος στο κείμενο της λευκής βίβλου (εκδίδεται από την Επιτροπή είναι έγγραφο με προτάσεις δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε συγκεκριμένους τομείς) είπε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει το θέμα της κυβερνοασφάλειας, για νέα προσέγγιση σε θέματα ταυτοποίησης, για υπολογιστική ισχύ και διαχείριση υποδομών cloud. «Όλα αυτά είναι κομμάτια που κανείς μπορεί να δει και στην δική μας εθνική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό». Όπως τόνισε «για να μπορέσεις να έχεις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει η Ελλάδα πρόσβαση σε δεδομένα κανονικοποιημένα και διαλειτουργκά για να μπορέσει να περάσει στην επόμενη εποχή. Θα αναπτύξουμε και θα κωδικοποιήσουμε μια δική μας εθνική στρατηγική σε μια σειρά από πρότζεκτ που θα αφορούν την εθνική οικονομία και φυσικά θα ξεκινήσουμε από τα βασικά».
Ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε τον σημαντικό ρόλο της επιμόρφωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων ώστε η αγορά εργασίας να μπορεί να συμβαδίσει με την τεχνολογική επιτάχυνση και «για αυτό θα πρέπει να δούμε πώς όλο το σύστημα εκπαίδευσης με συνέργειες του ιδιωτικού τομέα, της Κοινωνίας των Πολιτών, θα μπορέσει να οριοθετηθεί εκ νέου για να έχουμε τέτοιου τύπου δυνατότητα να αντλούμε δεξιότητες».
Να αναφέρουμε ότι το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία του European Public Law Organization, θα αποτελέσει το πρώτο υψηλού επιπέδου forum διεπιστημονικού διαλόγου για το θέμα.
Στο πλαίσιο του θα ανταλλάξουν απόψεις ειδικοί στο δίκαιο, στην «ψηφιακή ηθική», τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, παράγοντες της αγοράς αλλά και εκπρόσωποι των φορέων που διαμορφώνουν τις πολιτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Κάτια Παπαδοπούλου / ΑΠΕ ΜΠΕ/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στην Κίνα: Πάνω από 1.000 τσιμπήματα σφήκας σκότωσαν δύο παιδιά
- Στην Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος
- H τουαλέτα “θαύμα” μιας Ρωσίδας γιαγιάς! Όταν τα φαινόμενα απατούν, vid
Κύρια Θέματα

















