Τουλάχιστον 30 Μονάδες επιφανείας αλλά και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού έχουν βγει στο Αιγαίο, φτάνοντας μέχρι την Κύπρο και την Ιταλία, την ώρα που οι Τούρκοι ανακοίνωσαν κάθοδο και «εισβολή» ΝΑ της Κρήτης.
Δύο μεγάλες ασκήσεις του Στόλου βρίσκονται σε εξέλιξη και έπεται συνέχεια, καθώς δεκάδες πλοία και υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού βρίσκονται εν πλω μακριά από τους ναυστάθμους, στέλνοντας μήνυμα, αποκλειστικά και μόνο προς την Τουρκία.
Για πρώτη φορά, μετά από καιρό και λάθος εκτιμήσεις, απειλείται σοβαρά «θερμό επεισόδιο» στον Ελληνικό Νότο, κάτω από την Κρήτη.
Οι περιοχές όπου βρίσκονται τα υποβρύχια και τα πολεμικά πλοία μόνο τυχαίες επιλογές δεν συνιστούν.
Έχουμε και λέμε:
Η πρώτη άσκηση ονομάζεται «λόγχη» και εκτυλίσσεται στην περιοχή του Μυρτώου Πελάγους με συμμετοχή Μονάδων κρούσης με εκτεταμένη χρήση πυρών, κοντά στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Επιπλέον, με έκτακτη διαταγή του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Πετράκη στο Κρητικό Πέλαγος βγήκαν τα υποβρύχια του Στόλου. Η άσκηση ‘’ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ’’ πραγματοποιείται γύρω από την Κρήτη, ενώ, σύμφωνα με το Newpost, οι σιωπηλοί φρουροί του Αιγαίου έχουν καταδυθεί και στην θαλάσσια περιοχή, την οποία αμφισβητεί η Άγκυρα με το ψευτομνημόνιο Τουρκο-Λιβυκής συνεργασίας.
Τα Ελληνικά υποβρύχια περιμένουν την τουρκική «εισβολή» για έρευνες στα τεμάχια της Κρήτης, διαμηνύοντας πως το Αιγαίο δεν είναι Βόρειο Ιράκ.
Μάλιστα τον Ερντογάν περιμένουν κάποια από τα πλέον υποβρύχια σύγχρονα στον κόσμο τα ‘’214’’ κλάσης ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ’’, τα οποία προκαλούν τρόμο στα σκάφη επιφανείας, όσο και προηγμένα ανθυποβρυχιακά συστήματα και αν διαθέτουν.
Αξιοσημείωτο είναι πως την συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή έχει πολλές φορές σπεύσει το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό να δεσμεύσει το τελευταίο διάστημα με προκλητικές και παράτυπες ναυτικές οδηγίες για υποβρύχια (Sub notam).
Τέλος, κατά πάγια τακτική του Πολεμικού Ναυτικού, μονάδες του Στόλου, έχουν αναπτυχθεί και επιτηρούν την περιοχή από την Σαμοθράκη έως και το Καστελόριζο, ενώ άλλα πλοία, όπως η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στην Κυπριακή ΑΟΖ, λαμβάνουν μέρος σε συμμαχικές δραστηριότητες.
Σε κάθε περίπτωση χρόνος στο Πολεμικό Ναυτικό υπάρχει έντονη κινητικότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πύρινη σφαίρα πάνω από τον ουρανό των ΗΠΑ τράβηξε τα βλέμματα! vid
- Επιστροφή ενοικίου: Τελειώνει η προθεσμία για τις τροποποιητικές δηλώσεις
- Mπλόκο Νίκαιας: Τρίωρος αποκλεισμός όλων των παρακαμπτήριων οδών της Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης
- Αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία; Τι ισχυρίστηκε ο Ζελένσκι
- Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες των Τρικάλων και της Καρδίτσας στον Ε65
- Ποιός Φορέας θα αγοράζει τα σπίτια από χρεωμένους ιδιοκτήτες, βάζοντάς τους να πληρώνουν… ενοίκιο;
- Μ. Χαρακόπουλος: Στροφή στις σταθερές αξίες, σε Ελλάδα και Ευρώπη – Δικαίωση για όσους πηγαίναμε κόντρα στο ρεύμα
- Υπ. Παιδείας: Προχωρά στην αναβάθμιση 12 φοιτητικών εστιών – Πάνω από 4 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό και υποδομές
- Συγκλονιστικό βίντεο: Αστυνομικός αρπάζει γυναίκα πάνω σε γέφυρα λίγο πριν βουτήξει στο κενό
- Νίγηρας: «Γενική επιστράτευση» για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστικών οργανώσεων









