Η ηγέτης του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κάτια Κίπινγκ εκτιμά ότι «οι πιθανότητες να προκύψει μια πλειοψηφία αριστερά της συντηρητικής παράταξης (CDU/CSU) μετά τις επόμενες (ομοσπονδιακές) εκλογές είναι σοβαρές. Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα τον αγώνα για νέες αριστερές πλειοψηφίες προκειμένου να επιτευχθεί η κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη. Οι περιστάσεις είναι ευνοϊκές, αλλά ο χρόνος πιέζει», γράφει σε άρθρο της στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Die Zeit”.
«Οι επόμενες εκλογές θα μεταβληθούν σε θεμελιώδη απόφαση για την κατεύθυνση (της χώρας). Αυτό αποδεικνύουν τα γεγονότα στη Θουριγγία και η παραίτηση της επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ», συνεχίζει και προσθέτει : «Iδίως μεταξύ των Πρασίνων υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι τάσσονται υπέρ μιας συμμαχίας με τους συντηρητικούς (CDU/CSU) αντί να ταχθούν υπέρ μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης.
Με μια τέτοια συνεργασία όμως οι συστημικές αιτίες (των προβλημάτων) θα παραμείνουν άθικτες. Η αποτελεσματική προστασία του κλίματος είναι δυνατή μόνο με κεντροαριστερή κυβέρνηση, διότι απαιτεί τη διάθεση να αντιπαρατεθεί κανείς με τους επιχειρηματικούς ομίλους”, τονίζει η Κίπινγκ.
Ο αριστερή ηγέτης κάλεσε τέλος τους Πράσινους (Die Gruenen) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) «να προωθήσουν δυναμικά μια αριστερή κυβερνητική συμμαχία. Ένας πραγματικός (κοινωνικός) μετασχηματισμός δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της πίσω πόρτας, όπως ίσως ελπίζουν κάποιοι Σοσιαλδημοκράτες ή Πράσινοι. Πρέπει να ταχθούμε από κοινού υπέρ ενός πολιτικό σχεδίου που να δίνει ελπίδα».
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά από έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο
- ΑΑΔΕ: Νέος σχεδιασμός έως το 2029 με ψηφιακό μετασχηματισμό, αυστηρότερους ελέγχους και νέους στόχους εξυπηρέτησης
- Τραμπ: Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ θα αρχίσει σύντομα να συνοδεύει πετρελαιοφόρα στο στενό του Ορμούζ
- Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το «Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πορτοφόλι»
- O οίκος Moody’s επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα Baa3
- Ο δήμος Αθηναίων «ξεναγεί» τους κατοίκους του στην πόλη – Το πρόγραμμα για όλο τον Μάρτιο
- Ο Τραμπ δίνει το ίδιο δώρο στους υπουργούς του: Η ΦΩΤΟ με τον Ρούμπιο που έγινε viral
- «Το Ιράν έχει ήδη ηττηθεί και θέλει συμφωνία», ισχυρίζεται τώρα ο Τραμπ
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Κρατείται ο 23χρονος
- Τραγικό τροχαίο με νεκρό στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθη αστυνομικός









