σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς ο αντίκτυπος του Covid-19 στις μελλοντικές κρατήσεις εξαπλώνεται και πέραν της Κίνας.
Η ForwardKeys, εταιρία που διενεργεί αναλύσεις για τον ταξιδιωτικό κλάδο, ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές κρατήσεις από χώρες της περιοχής ήταν κατά 10,5% χαμηλότερες για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 συγκριτικά με πέρυσι. Η μείωση εξαιρεί ταξίδια προς και από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.
Οι θάνατοι από τον ιό ξεπέρασαν σήμερα τους 1.350 και οι αεροπορικές εταιρίες αναμένουν χαμηλότερες πωλήσεις εισιτηρίων καθώς οι ανησυχίες για την εξάπλωση του ιού έπληξαν τη διάθεση για ταξίδια ενώ οδήγησαν σε ακύρωση συνεδρίων και εκθέσεων. Για παράδειγμα χθες ακυρώθηκε το Mobile World Congress, το ετήσιο συνέδριο του τηλεπικοινωνιακού κλάδου που συγκεντρώνει 100.000 ανθρώπους.
Ο εξερχόμενος τουρισμός από τις αγορές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας ήταν αυτός που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, με τις κρατήσεις προς προορισμούς σε όλο τον κόσμο να μειώνονται κατά 17% για τους επόμενους δύο μήνες, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ForwardKeys.
Δεκάδες αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων η American Airlines και η British Airways, έχουν ήδη αναστείλει όλες τις πτήσεις τους προς την Κίνα έως τον Απρίλιο καθώς η ζήτηση από τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο οικονομία έχει καταβαραθρωθεί και γίνεται αισθητός ο αντίκτυπος από τους περιορισμούς στα ταξίδια που έχουν επιβληθεί στην ίδια τη χώρα.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι κρατήσεις για ταξίδια από την Κίνα προς άλλα μέρη του κόσμου για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ήταν σχεδόν οι μισές σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
«Η μεγαλύτερη στον κόσμο αγορά εξερχόμενου τουρισμού και με τις υψηλότερες δαπάνες, η Κίνα, αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες. Οι ακυρώσεις αυξάνονται μέρα με τη μέρη και η τάση τώρα εξαπλώνεται στις γειτονικές χώρες», δήλωσε ο Ολιβιέ Πόντι, υψηλόβαθμο στέλεχος της ForwardKeys.
(ΦΩΤΟ:Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















