προτείνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το Νόμπελ Ειρήνης 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τη σχετική επιστολή προς την επιτροπή του βραβείου Νόμπελ με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Η Ελλάδα εκτιμά ιδιαίτερα το έργο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διασφάλιση της διεθνούς δικαιοσύνης, αναγνωρίζοντας την ευρύτερη συμβολή του στην εμπέδωση και προαγωγή της παγκόσμιας ειρήνης», επισημαίνει του υπουργείο.
«Το γεγονός, δε, ότι η χώρα μας αναλαμβάνει την επόμενη προεδρία της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μάϊος-Νοέμβριος 2020), η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την εφαρμογή της οποίας παρακολουθεί το ΕΔΔΑ, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την υποβολή της εν λόγω πρότασης», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
(ΦΩΤΟ:Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









